Del 20 al 22 de setembre inscripcions als cursos i tallers culturals

Dijous, 14 de setembre de 2023 a les 06:00

Entre el dimecres 20 i el divendres 22 de setembre, a Mont-Àgora, es podran fer les inscripcions per als cursets i tallers que organitza el Departament de Cultura de l’Ajuntament de cara al darrer trimestre d’aquest any.

La gran majoria d’aquestes activitats es realitzaran a l’Espai de les Arts i del Coneixement Mont-Àgora, tot i que el Centre de Serveis del Nucli Antic també n’acollirà algunes. El Centre Cívic i Cultural La Vinícola serà l’espai on es faran dos tallers de sardanes (un per a adults i un per a nens) i també un taller de risoteràpia.

Entre els cursets que es poden realitzar hi ha els adreçats especialment a gent gran entre els que sobresurten els de “Patchwork”, pintura, “labores”, balls de saló, alfabetització (dos nivells), el taller de moviment “En forma” i també com a novetat, la Coral de Gent Gran “Supersingles” (a càrrec de l’entitat Haz Ruido Montbui).

Pel que fa a l’apartat general dels tallers i cursets, s’ofereixen cursets d’anglès avançat, “sevillanas”, flamenc, teatre per a adults, violí, ball llatí I, ball llatí II, pilates, anglès per a viatgers nivell mig, anglès per a viatgers, scrapbooking i cartonnage, l’activitat “Mou-te” i curs de Ioga (es faran tant en el Nucli Antic com en el Nucli Urbà). També s’oferta un curs de meditació i relaxació, diferents tallers de country de nivell mig i avançat i sengles cursos de Fit Gipsy.

D’igual manera, també es poden realitzar dos cursos de formació d’actors i actrius amateurs per realitzar obres de teatre musical: “Una navidad encantada” i adaptació de “El Rey León” i un altre curs de dansa urbana (a càrrec de l’entitat Haz Ruido Montbui).

També s’ofereix la possibilitat des de l’entitat Haz Ruido Montbui de formar una coral d’adults, també una coral de cant modern juvenil i una escola de monòlegs.

Les inscripcions dels Tallers i Cursets es podran fer dimecres, dijous i divendres de la setmana que entre les 10 a 13 hores i de 16 a 20 a Mont-Àgora. Hi ha places limitades. El pagament s’haurà de fer amb targeta. Hi haurà una bonificació del 50 per cent de la taxa per a jubilats i pensionistes, persones en situació d’atur i persones amb diversitat funcional (discapacitat igual o superior al 33 per cent) -els cursets adreçats a Gent Gran ja tenen un preu reduït i, per tant, no tenen bonificació extra.

Per tal d’inscriure’s als cursets i tallers caldrà portar el DNI original i fotocòpia i qualsevol document que acrediti que se li pugui aplicar la bonificació.

Val a dir que l’Espai de les Arts i del Coneixement Mont-Àgora romandrà tancat els dies 12, 13 i 14 d’octubre i els dies 6, 7, 8 i 9 de desembre. Aquests dies no hi haurà cursos.

 

Àmplia oferta cultural de tardor a la Biblioteca Mont-Àgora

La Biblioteca Mont-Àgora té a punt un ampli ventall d’activitats per a aquest darrer trimestre de l’any.

Fins al dia 22 de setembre es podrà veure a la Biblioteca l’exposició “Joan Fuster: una vida il·lustrada”. Es tracta d’una mostra produïda per la Institució de les Lletres Catalanes sobre el centenari del naixement de Fuster, assagista, historiador, crític literari, activista cultural i poeta.

Una de les activitats destacades de setembre a la Biblioteca Mont-Àgora serà la presentació del llibre “Balata, el pulso de la nieve”, de l’escriptora i periodista de casa nostra Mireia Rubio Molín. La presentació d’aquest llibre serà el divendres 22 de setembre a partir de les 7 de la tarda a la mateixa Biblioteca.

De cara a l’octubre, la Biblioteca Mont-Àgora presenta diferents sessions de L’hora del conte per a tots les franges d’edat. També s’organitzarà un taller sobre funcionament dels telèfons mòbils i sengles activitats per impulsar la identitat digital i la utilització dels certificats digitals. També tindrà lloc una sessió de biblioteràpia sobre la depressió. A l’espai #SectorLector de la Biblioteca hi haurà una exposició amb il·lustracions de Sígrid Martínez.

Pel que fa al mes de novembre, també es duran a terme tres activitats de “L’hora del conte” (tant en català com en anglès, per a diferents franges d’edat). Un any més, la Biblioteca Mont-Àgora col·laborarà en la venda de llibres solidaris amb “La Marató de TV3”. Una de les activitats destacades serà una xerrada sobre cinema i astronomia.

I de cara al mes de desembre la Biblioteca continuarà apostant per tres sessions de “L’hora del conte”, amb diferents propostes temàtiques adaptades sempre a les dates en què es realitzaran les sessions, i per a tots els públics

 

Set Clubs de Lectura a la Biblioteca montbuienca

D’altra banda, la Biblioteca Mont-Àgora continua apostant pels clubs de lectura, uns espais on s’organitzen trobades de persones que han llegit el mateix llibre i el comenten, opinen i es contrasten les visions sobre la lectura realitzada, sempre en grups reduïts.

La Biblioteca Mont-Àgora organitza el Club de Lectura de Novel·la en Català i Castellà, de periodicitat mensual, i que es realitza els dimarts a les 19 hores i els divendres a les 15.45 hores.

També es promou el Club de Lectura i Conversa en Anglès, de periodicitat setmanal. Es realitzarà els dimecres a les 19.15 hores.

Igualment es durà a terme el Club de Lectura de Novel·la Fantàstica i de Terror, de periodicitat mensual, els dimecres a les 19 hores.

Tanmateix es proposa la realització del Club de Cinema, de periodicitat mensual, els dijous, a partir de les 19 hores.

El Club de Lectura Juvenil (a partir de 14 anys) es realitza de forma mensual els dissabtes a partir de les 11 hores.

S’organitza igualment el Club de Manga -a partir de 12 anys-, de periodicitat mensual, i es realitzarà els dijous a les 18 hores.

Per últim, també es realitza el Club de Lectura Infantil (de 8 a 10 anys), de periodicitat mensual, i que es du a terme els divendres a les 18 hores.

Per a més informació i/o inscripcions als Clubs de Lectura de la Biblioteca Mont-Àgora podeu trucar al telèfon 93 805 26 66.

Darrera actualització: 14.09.2023 | 14:19