Celebrada la festa de Reis adaptada a la situació sanitària

Divendres, 7 de gener de 2022 a les 13:15

Montbui va celebrar de forma exitosa la Festa de Reis, enguany adaptada a la situació sanitària i també a la meteorològica. El passat dimecres 5 de gener Ses Majestats els Reis d'Orient —Melcior, Gaspar i Baltasar— van arribar a Montbui. En aquesta ocasió no ho van poder fer per la via aèria tradicional (globus), tenint en compte les condicions meteorològiques adverses. Van ser rebuts en audiència oficial per les autoritats del municipi i per la comitiva de patges i patgesses reials a Mont-Àgora i, tot seguit, van presidir la tradicional cavalcada pels carrers del Nucli Urbà de Montbui i després van lliurar joguines als infants.

La recepció celebrada a Mont-Àgora va comptar amb la presència de l’alcalde, Jesús Miguel Juárez, i la regidora de Cultura, Festes i Gent Gran, Sara Bergantiño. Tampoc no hi van faltar els patges reials Hamend i Alika, i els nens de les escoles Garcia Lorca i Antoni Gaudí, que van llegir sengles cartes de benvinguda a Ses Majestats.

Juárez va acollir Ses Majestats recordant que “us tornem a rebre Majestats, amb protocols i seguretat, per la pandèmia de covid-19. Tornem a repetir la situació de l’any anterior, i sabeu que no és el que ens agradaria. Voldríem fer una rebuda normal, una cavalcada normal i per això vull agrair especialment tota la tasca que heu fet totes les persones que treballeu pel bé de la Festa. El meu reconeixement als patges, patgesses, per la tasca que heu fet des del dia 18 de desembre i en totes les activitats en les quals heu pres part activament”. El batlle montbuienc va demanar als Reis els millors propòsits per a l’any 2022: “Us demanem, Majestats, que l’any que ve les coses millorin. Salut per a tothom i que la pandèmia finalitzi d’una vegada per totes si és possible”.

El Rei Baltasar va fer el discurs de benvinguda en nom de Ses Majestats. El rei negre va explicar que “durant el nostre camí des d’Orient hem vist com la humanitat lluita davant fenòmens cada cop més complicats i, sovint, incontrolables. La covid-19 ens ha canviat la vida arreu del món, des de fa tot just dos anys. Aquest virus s’ha emportat la vida de moltes persones que estimàveu, i que ara no hi són entre nosaltres. El nostre record estigui sempre amb elles”. També va llençar un missatge d’agraïment als infants montbuiencs: “Nens i nenes de Montbui, avui rebreu als vostres domicilis tota mena de regals i joguines. Heu tingut paciència infinita. Heu renunciat a fer activitats que volíeu per protegir la salut de les persones que us estimeu. Sou els nostres herois. Aquesta nit passarem per totes les cases de Montbui per portar-vos l’alegria que tots i totes sense exclusió us mereixeu”.

Va cloure l’acte la regidora de Cultura, Sara Bergantiño, que va recordar que “les circumstàncies fan que un any més hàgim de fer una cavalcada diferent. La farem en carrers amples i en espais que afavoreixin la distància social”. Bergantiño va recordar que “totes i tots estem amb mascareta. No volem que aquest virus es propagui més. Gaudiu de la Festa de Reis. Esperem que la propera Festa de Reis puguem fer-la tal com volem. Que us portin moltes coses els Reis”.  

Afectacions viàries per la cavalcada
A causa de la Cavalcada, a partir de les 17 hores el transport públic no va funcionar en tot el municipi. Al Nucli Urbà es va prohibir estacionar al passeig Catalunya, al carrer del Pont, a la carretera de Valls i al passeig Espanya a partir de les 15 hores. També hi va haver diversos talls viaris, a partir de les 18 h, als carrers afectats pel pas de la cavalcada. Així mateix, al Nucli Antic es va prohibir l'estacionament de vehicles al carrer i plaça Major a partir de les 17 hores.

Videotrucades per als infants que no poden sortir als carrers 
Les famílies montbuienques amb infants que no poden sortir al carrer per motius sanitaris i que van posar-se en contacte amb la Comissió de Reis Nucli Urbà van rebre una videotrucada personal dels Patges Reials per tal de poder gaudir de la màgia d'aquesta festa tan nostrada i especial.

Lliurament de regals als avis i àvies del Centre de Dia
Els patges reials van visitar el dimecres 5 de gener el Centre de Dia, on van lliurar regals als avis i àvies. Ho van fer acompanyats de l'alcalde, Jesús Miguel Juárez, i la regidora d'Acció Social, Coral Vázquez.

Regal de Reis pels avis i àvies montbuiencs que viuen sols
Divendres passat va tenir lloc a la Sala Auditori Mont-Àgora la projecció de la pel·lícula Asesinato en el Orient Express, activitat adreçada als avis i àvies del municipi en la qual, aquells que viuen sols, van rebre el tradicional regal de Reis.

Darrera actualització: 13.01.2022 | 09:36

Imatges

Celebrada la festa de Reis adaptada a la situació sanitària Celebrada la festa de Reis adaptada a la situació sanitària Celebrada la festa de Reis adaptada a la situació sanitària