Aquest diumenge tindrà lloc l’Aplec del Roser, la Festa Major de la Tossa

Dijous, 12 de maig de 2022 a les 14:25

El diumenge 15 de maig es durà a terme la Festa Major de La Tossa —el popular Aplec del Roser—, coincidint amb el tercer diumenge de maig, tal com estableix la tradició. Serà l’Aplec del Roser de la recuperació de la normalitat després que no es pogués celebrar l’any 2020 i que durant l’any 2021 es visqués amb diferents limitacions.

Serà un matí de retrobaments, natura i música que començarà a les 8.30 h amb una caminada popular des dels diferents nuclis montbuiencs. A les 9.30 h s’organitzarà la tradicional arengada per esmorzar. A les 10.15 h tindrà lloc, a l’esplanada del Castell, una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Ressó. A les 11.30 h es farà la inauguració de l’exposició de fotografia “Índia-Rajasthan", de Neus Aguilera i Vilamajó. Seguidament, a les 11.45 h, es faran diferents sortejos entre els assistents. A les 12 h es farà un repic de campanes i el tradicional ofici solemne celebrat pel mossèn Josep Maria Pujol i cantat per la coral montbuienca Si Fa Sol.

En finalitzar la missa es realitzarà el repartiment de les roses, l’aigua de roses de les almorratxes i el punt de llibre de l’Aplec. Finalitzarà la festa amb els Gegants de La Tossa, la colla El Xaragall i també el Grup Drac i Diables de Montbui.

Cal tenir en compte que, com ja ha succeït en edicions anteriors, no es podrà pujar en cotxe fins a dalt del cim montbuienc. Només podran accedir en vehicle les persones amb mobilitat reduïda.

Hi haurà servei de bus llançadora des del passeig Espanya del Nucli Urbà, amb parada a la plaça de la Sort del Nucli Antic, a partir de les 8.15 h, i cada mitja hora.

Darrera actualització: 20.05.2022 | 08:49

Imatges