Aquest dissabte s’inaugura la remodelada plaça de la Unió de Vistalegre

Divendres, 20 de de maig de 2022 a les 09:15

El dissabte 21 de maig, a partir de les 12 h, es durà a terme la inauguració de la nova plaça de la Unió de Vistalegre, un espai completament reformat durant els darrers mesos, el qual s’ubica a tocar d’una de les sortides del Nucli Urbà i ben a prop de l’accés a la futura Via Blava del riu Anoia. L’acte inaugural serà una gran festa veïnal que inclourà l’actuació del grup musical local Els Trobadors de l’Anoia, i la participació dels Gegants de Vistalegre, els capgrossos i els integrants de la colla El Xaragall de Montbui.

La Plaça, que s’inaugurarà oficialment amb una festa amb els veïns i veïnes, ja és accessible des de fa uns dies. Durant els darrers sis mesos s’han fet uns treballs que han permès canviar-li la cara completament a aquesta zona de lleure. 

El nou espai lúdic disposa d’una nova pista de futbol sala en un nivell superior. Aquesta zona és de sauló i queda separada respecte al carrer Jaén mitjançant un talús i una grada doble de pedra natural, fent d'element de contenció de terres. A la part superior del talús hi ha una jardinera acompanyant la vorera superior amb arbustiva baixa i arbrat d'alineació nou. 

Tot seguit hi ha una zona de terrassa inferior, espai en el qual se situen els nous jocs infantils dins d'un sorral, tot respectant la retícula de moreres i plàtans existents. Aquesta zona també es contempla com a mirador del riu Anoia i la zona fluvial. I, per últim, la zona de connexió amb el Parc Fluvial de l'Anoia. Sense modificar la topografia existent, s'ha pogut anar adequant aquest camí, que dona accés a la plaça per les dues terrasses. 

La remodelació de la plaça de la Unió és una reivindicació històrica dels veïns i veïnes de la zona i s’ha realitzat a partir de les aportacions fetes pels mateixos veïns i veïnes a través d’un procés participatiu coordinat per l’Associació de Veïns de Vistalegre. De les consultes realitzades al veïnat, a través d’un procés participatiu, la ciutadania del barri va acabar decidint que el projecte inclogués una pista de futbol sala pavimentada. També es va decidir que es pogués mantenir un espai de sorral per tal de poder continuar jugant a la petanca, però sense que aquest estigués senyalitzat. De la mateixa manera es va veure bé la possibilitat de col·locar elements esportius com porteries de futbol o cistelles de bàsquet.

El projecte de remodelació va ser elaborat per l’empresa Batlle i Roig. Les obres de remodelació i millora de la Plaça han anat a càrrec de l’empresa Catalana d’Obres del Penedès i es van adjudicar per 221.104,12 euros.

Darrera actualització: 26.05.2022 | 11:43