Aquest cap de setmana, primeres activitats de la Festa Major

Dijous, 7 de de juliol de 2022 a les 10:35

Aquest divendres, 8 de juliol, comencen les primeres activitats de la Festa Major de Montbui. La primera proposta serà el gran concert que oferirà la Coral Si Fa Sol a partir de les 21 h a l’església de Santa Margarida, situada al Nucli Antic. L’acte es dividirà en dues parts: una primera amb l’actuació de la Coral Si Fa Sol i una segona part on prendran part cantaires i excantaires de la Coral Si Fa Sol i de la Coral Jove.

L’endemà, dissabte 9 de juliol, la sala ubicada al primer pis de Mont-Àgora acollirà per segon any consecutiu un campionat de partides ràpides d’escacs. Es tracta d’una competició organitzada pel Club d’Escacs Montbui i que està oberta a tothom. Les inscripcions per a aquest campionat es poden formalitzar el mateix dia de la competició. L’hora d’inici del campionat serà les 10 del matí i l’hora de finalització, aproximadament, serà la una del migdia.

Pel que fa al Nucli Antic, dissabte a les 9 h es farà l'activitat “Vine a baixar el Tourmalet sense cadenes”, amb sortida des de la Font del Comú. Així mateix, a partir de les sis de la tarda el Grup d’Esplai Montbui organitzarà una gimcana infantil, tot acompanyant l’Abofrapà. Aquesta activitat començarà a les 18 h a la plaça del Safareig i finalitzarà a la plaça Major. I a partir de les 20 h, també a la plaça Major, s’organitzarà el concert “Abofrapà i les espècies”, en què serà la representació a Montbui del nou espectacle familiar de la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia (JOSA). La proposta inclou un conte-concert per a narrador i orquestra simfònica. Es tracta d'una història amb música d’arrel africana i amb tocs del més pur “jungle jazz” interpretada per la JOSA aleví, i dirigida per Jaume Fraga.

Finalitzaran les activitats del primer dissabte de Festa Major al Nucli Antic amb una botifarrada popular a l’Ateneu Cultural i Recreatiu. Aquesta activitat és organitzada pel Grup Drac i Diables de Montbui i començarà a les 21.30 h, amb un aforament limitat a 100 persones.

El diumenge 10 de juliol començaran les activitats al nucli històric montbuienc amb un esmorzar i campionat de bitlles catalanes per a petits i grans, el qual tindrà lloc a les 9 h a l’Ateneu. A la tarda, a les 19 h, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “La foto que més m’agrada” a la Sala del Teatre de l’Ateneu.

Per cloure el primer cap de setmana de Festa Major, diumenge a les 21 h es farà una caminada Nocturna amb sortida des de la plaça del Safareig.

Dilluns 11, dimarts 12 i dimecres 13 de juliol es durà a terme el tradicional campionat de petanca infantil al Club d’Esports Les Moreres. Es tracta d’un dels clàssics de la Festa Major de Montbui.

Darrera actualització: 08.07.2022 | 10:35