La Biblioteca Mont-Àgora continua organitzant nombroses activitats

Dimecres, 15 de novembre de 2023 a les 00:00

Activitat sobre cinema i astronomia a la Biblioteca Mont-Àgora

Aquest dijous 16 de novembre tindrà lloc una activitat sobre cinema i astronomia a la Biblioteca Mont-Àgora que portarà per títol  “Marcians, solarians i selenites: alienígenes de cine”.

Es tracta d’una projecció cinematogràfica comentada per celebrar el 550è aniversari del naixement de Nicolau Copèrnic

Éssers de tota mena, suposadament vinguts de l'espai exterior, poblen la ficció (La Guerra de los mundos, Invasores de Marte, La masa devoradora, Mars Attacks!, La llegada,...) i escullen la Terra com a lloc de destinació. Tot i imaginària, la seva aparença i morfologia s'hauria de correspondre amb els seus planetes i llocs d'origen. Però no és així. Una anàlisi del seu aspecte, de les seves habilitats i de la seva procedència és una bona manera d'exercitar el mètode científic i un bon entrenament per a quan arribi l'esperat "contacte" amb alguna civilització alienígena. Durant l’acte es compararà la ficció amb la realitat de la recerca de vida extraterrestre.

L’activitat anirà a càrrec de Manuel Moreno Lupiáñez, professor Titular del Departament de Física de la Universitat Politècnica de Catalunya.

 

La Biblioteca Mont-Àgora va acollir l’hora del conte en anglès “Pete the Cat. I Love my white shoes”

Dissabte passat va tenir lloc a la Biblioteca Mont-Àgora una sessió de l’hora del conte en anglès (storytime), que va portar per títol “Pete the cat. I Love my white shoes”. Va anar a càrrec d’Helena Terraneo i va comptar amb 38 participants.

 

Venda de llibres solidaris per La Marató de TV3 a la Biblioteca Mont-Àgora

Del 13 de novembre fins al 16 de desembre tindrà lloc a la Biblioteca Mont-Àgora la tradicional Venda de llibres solidaris per La Marató de TV3. Hi haurà una paradeta a la Biblioteca on es vendran llibres de segona mà al preu d’un euro. Els diners recaptats es destinaran íntegrament a la 31a edició de La Marató de TV3, que es farà el pròxim 17 de desembre i que es dedicarà a la salut sexual i reproductiva.

 

Aquest pròxim dissabte Hora del Conte a la Biblioteca Mont-Àgora: “La revolta climàtica dels contes”

Aquest dissabte 18 de novembre a partir de les 11 del matí tindrà lloc a la Biblioteca Mont-Àgora una nova activitat de “L’hora del conte”. Es podrà veure “La revolta climàtica dels contes”, una sessió de contes sobre el canvi climàtic i la preservació del medi ambient. Activitat adreçada especialment a infants a partir de 3 anys. Anirà a càrrec de “Vivim del cuentu”.

 

Darrera actualització: 15.11.2023 | 18:00

Imatges