Montbui està celebrant la Setmana Jove

Divendres, 8 de de juliol de 2022 a les 11:20

Entre el dilluns 4 i el diumenge 10 de juliol se celebra a Montbui una nova edició de la Setmana Jove, conjunt d’activitats adreçades al jovent montbuienc organitzades per l’Ajuntament a través de la regidoria de Joventut.

Les activitats van començar dilluns amb un debat obert molt interessant, en el qual la jove veïna montbuienca Soundous Said va explicar algunes de les experiències personals que la van portar fins a Montbui, procedent de la seva Líbia natal. L’activitat va comptar amb uns 40 assistents i es va celebrar a la sala petita Mont-Àgora amb la presència, entre d’altres, de l’alcalde, Jesús Miguel Juárez, i del regidor de Joventut i Esports, Joel Serrano.

L'endemà, dimarts 5 de juliol, el pavelló Mont-aQua va acollir de 17 a 20 hores un torneig de futbol sala per a joves a partir de 12 anys. Així mateix, dimarts a les 21.30 hores es va projectar als Cinemes Mont-Àgora el film Spider-man: No way home, amb entrada gratuïta i aforament limitat.

El dimecres 6 de juliol va tenir lloc una de les activitats més esperades pels joves montbuiencs: l’excursió al parc aquàtic Water World, situat a Lloret de Mar. Aquesta sortida va comptar amb l'assistència de 150 joves.

Continuarà la programació de la Setmana Jove el dijous 7 de juliol. De 17 a 20 hores, el pavelló Mont-aQua acollirà un torneig 3x3 de bàsquet. Aquell mateix dia, a partir de les 22 hores, a la plaça del Safareig (Nucli Antic), es farà una sessió de cinema a la fresca amb sopar de carmanyola, en la qual es projectarà la pel·lícula Grease. Col·labora en aquesta activitat la comissió juvenil La Margarideta.

El divendres 8 de juliol s’organitzarà un escape room a l’aire lliure, amb el títol “El tresor de Santa Margarida de Montbui”. Serà una activitat que es farà a l’aire lliure, en grups, interactuant amb una tauleta, en la qual caldrà superar diferents proves repartides pel municipi. Hi haurà premis. L'escape room, organitzat per Gaudire, començarà a les sis de la tarda a Mont-Àgora. Les inscripcions per a aquesta activitat estan completes.

El mateix divendres, a partir de les 22 hores, començarà a l’amfiteatre del passeig Catalunya el correfoc jove, el qual anirà a càrrec de la colla Drac i Diables de Montbui. Aquest correfoc, obert a tots els públics, serà el preàmbul de la gran festa juvenil de l’estiu a Montbui, el Va Parir Tour, que inclourà la millor música, balls, reptes i personatges famosos. A més, hi haurà un punt lila i un punt d’informació sobre salut i consum en espais d’oci. El Va Parir Tour començarà a les 23 h i es realitzarà a la pista de l’Institut Montbui. Està previst que finalitzi a les 3 de la matinada. L’aforament és limitat.

El dissabte 9 de juliol s’organitzarà per segon any consecutiu a Mont-Àgora el gaming day. Es podrà participar en el torneig gamer de forma individual o bé en grup. Es podrà jugar al FIFA, Fortnite, League of Legends i Project Cars 2. Per participar caldrà que els participants portin els seus propis auriculars. Hi haurà premis pels primers classificats. L’activitat, que és gratuïta i oberta a tots els públics, se celebrarà entre les 10 i les 19 hores sota organització de TIC Anoia.

El mateix dissabte, a partir de les 16.30 hores, s’organitzarà a Mont-Àgora una activitat de laser tag en equips de cinc participants. La proposta està adreçada a nois i noies a partir de 12 anys. Les inscripcions estan tancades. Hi haurà aforament limitat.

També el dissabte 9 de juliol, però a partir de les 22 hores, tindrà lloc un bany nocturn a la piscina d’estiu. Pel que fa als menors d'edat, hauran de portar aquesta autorització per poder entrar-hi. L'activitat és gratuïta i oberta a tots els públics. Aforament limitat.

Finalitzarà la Setmana Jove de Montbui el diumenge 10 de juliol amb una extreme race que es durà a terme a l’Estadi Municipal de Futbol. L’activitat començarà a les sis de la tarda i està adreçada a joves a partir de 12 anys. Caldrà superar una cursa d’obstacles d’allò més divertida. Cal inscripció a bit.ly/setmanajoventut.

Darrera actualització: 08.07.2022 | 13:05