Per Sant Jordi, nombroses activitats culturals a Montbui

Dijous, 22 d'abril de 2021 a les 00:30

La celebració de Sant Jordi aquest divendres 23 d’abril comportarà a Montbui la realització de diferents activitats culturals, la majoria de les quals emmarcades en el cicle “Comença l’espectacle” #culturasegura.

Les activitats van començar aquest dimarts a la tarda amb l’organització d’una activitat de “L’hora del conte” a la Biblioteca Mont-Àgora. Una vintena de persones van poder gaudir la narració “Contes de Sant Jordi al revés”, a càrrec de La Minúscula. L’activitat es va celebrar amb aforament limitat (una vintena de persones), ús de mascareta obligatori i respecte de les normes sanitàries contra la covid-19.

També dimarts al vespre, però a la Sala Petita Mont-Àgora, es va organitzar la primera projecció del cicle documental “Docs del Mes”. Davant una desena de persones es va poder veure el documental “Oeconomia”, un àudiovisual realitzat durant l’any 2020 per la directora alemanya Carmen Losmann. “Oeconomia” mostra les regles del capitalisme contemporani, i com aquesta manera de funcionar fa créixer sistemàticament el dèficit i la concentració de la riquesa. Durant el film, es manifesta clarament la necessitat de major transparència en el funcionament del sistema econòmic mundial.

Aquest dimecres s’ha instal·lat al vestíbul de Mont-Àgora l’exposició retrospectiva “Un any després”. Es tracta d’un recull de les obres participants en el Concurs de Dibuix infantil i juvenil “Primavera confinada 2020”.

I el dijous 22 d’abril a partir de les 19 hores tindrà lloc al vestíbul de Mont-Àgora l’acte de lliurament de premis del 12è Concurs de Contes “Castell de La Tossa”. Seguint les restriccions d’aforament existents, i tenint en compte els protocols sanitaris contra la covid-19, només hi podran assistir els guanyadors/es del concurs i un/a acompanyant per persona.

Aquest divendres, un Sant Jordi diferent pels escolars del municipi

Aquest proper divendres, com és habitual, les paradetes de roses i llibres tornaran a ser protagonistes a Montbui. Des de la Policia Local de Montbui i l’Ajuntament es controlarà que es compleixin les restriccions i les mesures sanitàries contra la covid-19, tenint en compte que el risc de rebrot al municipi continua en nivells molt elevats (al voltant dels 1000 punts).

Val a dir que des de l’Àrea d’Infància de l’Ajuntament montbuienc s’ha ofert als centres educatius montbuiencs la possibilitat de mostrar als més menuts un espectacle d’animació infantil sobre la llegenda de Sant Jordi, el qual podrà ser emès a les escoles durant aquest divendres. Aquest espectacle, adequat per explicar la llegenda de Sant Jordi als infants, va a càrrec de la companyia Rovelldou, i es podrà seguir a través del canal de Youtube municipal.

Dissabte, “Ex-cupidos” amb Hotel Cochambre a Mont-Àgora

Aquest dissabte, dintre del cicle “Comença l’espectacle” arriba a la Sala Auditori Mont-Àgora l’espectacle teatral “Ex-cupidos”, a càrrec del grup Hotel Cochambre, coneguts pels seus concerts divertits i punyents.

El grup “Hotel Cochambre” portarà fins a Mont-Àgora un espectacle musical divertit, irònic, punyent, i que no perd mai l’essència d’un grup que mai deixa indiferent al públic. “Ex-cupidos” tracta sobre com ha canviat la forma de relacionar-se, de lligar, i com s’utilitzen les aplicacions de cites i els xats. L’espectacle “Ex-cupidos” s’oferirà dissabte a partir de les 19.00 hores. El preu de l’entrada és de 5 euros, i es poden adquir a www.reservaentradas.com.

L’activitat es durà a terme seguint totes les mesures de seguretat contra la covid-19 tals com signatura de declaració autoresponsable (es pot descarregar de la pàgina web i portar de casa signada), control de temperatura, utilització de gel hidroalcohòlic i mascareta obligatòria.

I diumenge, entrades exhaurides, per a l’espectacle musical i familiar de Dàmaris Gelabert

I aquest diumenge 25 d’abril a partir de 12 del migdia, amb entrades exhaurides, es podrà veure a la Sala Auditori Mont-Àgora l’espectacle familiar i musical “Concert en família i per a famílies”, a càrrec de Dàmaris Gelabert.

La família de la Dàmaris és una família de músics convençuda que la música ens acompanya sempre i ens ajuda a créixer. Durant el confinament van oferir cinc concerts en directe desde casa seva, animant i fent costat als infants i les famílies.

Els seus directes per streaming desde el seu canal de YouTube van tenir més de 450.000 visualitzacions. Diumenge Dàmaris Gelabert porta fins a Mont-Àgora el seu repertori, amb temes per a menuts i grans, i tota l’emoció de la millor animació familiar. L’activitat, que es farà respectant totes les mesures i restriccions contra la covid-19, tindrà un aforament màxim del 50 per cent de la sala, en compliment de les restriccions. Caldrà també signatura de declaració autoresponsable (es pot descarregar de la pàgina web i portar de casa signada), control de temperatura, utilització de gel hidroalcohòlic i mascareta obligatòria.

Darrera actualització: 22.04.2021 | 11:42

Imatges

Damaris Gelabert Comença l'espectacle Montbui Hora del conte de Sant Jordi a Mont-Àgora