Montbui commemora el Dia Internacional del Medi Ambient amb una acció de sensibilització sobre la recollida selectiva

Dimecres, 9 de juny de 2021 a les 00:30

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, a través de l’Àrea de Medi Ambient, va organitzar dissabte passat una activitat de sensibilització per tal de conscienciar la ciutadania sobre la importància de realitzar adequadament la recollida selectiva de la matèria orgànica.

Aprofitant la celebració del tradicional mercat dels dissabtes, MontMercat, es va habilitar una carpa, on es van anar repartint 360 cubells airejats i bosses compostables per facilitar la separació de la fracció orgànica per part dels veïns i veïnes de Montbui, i també 200 packs de bosses tricolor per a paper, envasos i vidre. El repartiment es va dur a terme durant tot el matí, aprofitant la important afluència de compradors a MontMercat. Personal tècnic va lliurar els cubells i, paral·lelament, explicava quins residus formen part de la fracció orgànica.

L’objectiu d’aquesta activitat, realitzada amb motiu del 5 de juny, Dia Internacional del Medi Ambient, va ser conscienciar la ciutadania de la necessitat de contribuir a millorar el percentatge de recollida selectiva d’aquesta fracció i evitar així que aquest residus acabin a l’abocador.

La fracció orgànica, formada per restes de menjar i restes vegetals de mida petita, representa la part més important dels residus municipals. El seu tractament diferenciat de la resta de residus evita problemes de contaminació importants.

L’ús de cubells airejats, juntament amb les bosses compostables, facilita la circulació de l’aire a l’interior de la bossa reduint dràsticament les olors generades i també la producció de lixiviats (líquids a la escombraries).

Separar la fracció orgànica permet estalviar recursos, transformant la matèria orgànica en compost que s’utilitzarà com a adob orgànic per a l’agricultura i la jardineria.

Cal remarcar que el proper dissabte, entre les 10 i les 13 hores, es tornarà a habilitar una carpa a MontMercat on es continuaran lliurant els cubells per afavorir la recollida selectiva de la matèria orgànica.

Darrera actualització: 09.06.2021 | 18:13

Imatges

recollida selectiva Dia Internacional Medi Ambient Montbui