Montbui celebra la seva Festa Major d'hivern

Divendres, 17 de gener de 2020 a les 00:00

Diumenge passat va tenir lloc a la parròquia de Sant Maure la tradicional cerimònia solemne en honor al patró Sant Maure, celebrada a l’església del Nucli Urbà de Montbui, i cantada per la Coral Si Fa Sol. Amb aquest acte solemne va donar inici a la Festa Major d’Hivern, que es durà a terme fins el proper dia 24, i que inclourà nombroses activitats.

Aquest dimecres 15 de gener, coincidint amb la celebració del patró Sant Maure, a partir de les 12 del migdia tindrà lloc a l’església de Santa Margarida del Nucli Antic un ofici solemne.

Demà dijous a partir de les cinc de la tarda es durà a terme a la Sala Auditori de Mont-Àgora un “Play-back” per a la gent gran, a càrrec del grup “Il·lusió”.

Divendres a partir de les 11 del matí començarà a Mont-Àgora (Sala Auditori) l’espectacle infantil “Kle”. Es tracta d’un espectacle basat en l’artista Paul Klee, i que anirà a càrrec d’Addaura Teatre Visual.

També divendres, però a les 8 del vespre, es durà a terme a l’Ateneu Cultural i Recreatiu del Nucli Antic la xerrada “El naixement de l’Ateneu i els seus primers 100 anys”, activitat emmarcada en el Centenari de l’Ateneu Cultural i Recreatiu.

I a partir de les 11 de la nit, al Centre Cívic i Cultural La Vinícola s’organitzarà el 17è Concurs de Monòlegs, amenitzat per l’humorista Miguel Angel Marín. Hi haurà premis pels tres primers classificats (150, 100 i 50 euros respectivament).

Dissabte al matí, a partir de les 11, començaran a diferents activitats infantils per a la mainada. Hi haurà tirolina-rocòdrom i jocs tradicionals. A les 12, a la Biblioteca Mont-Àgora, donarà inici l’activitat familiar “Contes a flor de pell” (aquesta activitat requereix inscripció prèvia i està especialment adreçada a famílies amb infants d’1 a 5 anys).

Ja a la tarda, a partir de les 4, hi haurà Jocs Infantils i Xocolatada al Nucli Antic, a càrrec del Grup d’Esplai Montbui (la xocolatada començarà a les 17.30 hores).

A dos quarts de cinc de la tarda, donarà inici a l’Ateneu Cultural i Recreatiu un campionat del joc de cartes de la botifarra.

I a les 18 hores, a la Sala Gran de Mont-Àgora començarà la festa d’animació
“Disco Per Xics”. La companyia Fadunito presentarà a Montbui una gran festa familiar, on es barrejarà música, ball, teatre i noves Tecnologies. Activitat gratuïta, i especialment adreçada a la mainada.

El mateix dissabte, però a les 21 hores, començarà a l’Ateneu de Sant Maure el tradicional “Sopar de Sant Maure”, que inclourà l’actuació musical de Miguel Díaz Folk.

I finalitzaran les activitats de dissabte amb una festa musical “Remember” , la qual tindrà lloc a la Sala Auditori de Mont-Àgora a partir de dos quarts de 12 de la nit. Música i ball dels 70’s, 80’s, 90’s i 00’s. Entrada gratuïta.

El diumenge dia 19 de gener donaran inici les activitats amb el 27è Cros García Lorca, prova puntuable pel circuit comarcal de cros dels Jocs Escolars de l’Anoia. L’activitat començarà a les 10 del matí i enguany hi haurà canvi de circuit, el qual estarà ubicat entre la zona de Vista Alegre i La Mercè. Hi haurà medalles als tres primers classificats/des des de Prebenjamí a adults i al primer classificat/da de l’escola García Lorca. També hi haurà medalles de participació als alumnes de P3, P4 i P5. El 27è Cros García Lorca està organitzat per l’AMPA de l’Escola García Lorca i l’Ajuntament de Montbui (àrea d’Esports), amb la col·laboració del Consell Esportiu de l’Anoia i la Diputació de Barcelona.

També diumenge, però a les 12 del migdia, s’oficiarà la tradicional missa solemne a la Parròquia de Santa Margarida del Nucli Antic.

A dos quarts d’una del migdia, a l’Ateneu Cultural i Recreatiu, s’organitzarà un vermut de Sant Maure durant el qual es passarà la projecció d’imatges del concurs fotogràfic d’instagram realitzat durant les darreres festes majors al Nucli Antic.

A partir de les cinc de la tarda, també a l’Ateneu, tindrà lloc un Campionat Femení de Dòmino i finalitzaran les activitats del cap de setmana de Festa Major amb una projecció infantil a l’Ateneu a partir de les sis de la tarda.

 

La darrera activitat de la Festa Major d’Hivern dedicada a Sant Maure es durà a terme el proper divendres 24 de gener a partir de les 12 del migdia. Serà l’acte institucional de commemoració de la Festa Patronal de la Policia Local de Montbui, el qual es durà a terme a la Sala Petita de Mont-Àgora.

Les activitats de la Festa Major d’Hivern són organitzades per l’Ajuntament de Montbui i per la Comissió de Festes La Margarida.

Darrera actualització: 17.01.2020 | 08:25