Durant tot el 2019, Montbui té una figura referent en l'àmbit de l'ocupació juvenil

Dilluns, 18 de febrer de 2019 a les 00:00

Durant tot aquest any 2019 l’Ajuntament de Montbui compta amb una tècnica referent en l’àmbit de l’ocupació juvenil. La incorporació és fruit d’una clara aposta per garantir que la població jove tingui continuïtat tant formativa com laboral. En aquest context, la figura del tècnic en ocupació juvenil té molta importància. Com explica l’alcalde montbuienc Teo Romero “en el nostre municipi hi ha un nombre important de joves que, en acabar l’ensenyament obligatori, tenen dubtes i dificultats per accedir al món laboral o bé per continuar estudiant. Aquesta figura tècnica treballa principalment per oferir acompanyament a aquests joves, a l’hora de prendre decisions en relació al fet de continuar els estudis o bé començar la recerca activa de feina”.

Una altra missió del referent d’ocupació juvenil és facilitar un canal de comunicació entre aquests joves i els serveis especialitzats del territori per a continuar amb la formació o bé iniciar el trànsit cap al món laboral; també té com a objectiu dotar als joves d’una figura de referència  ocupacional en aquest moment de transició, que els ajudi no només en la presa de decisions sinó  també  en les seves relacions amb l’entorn social i familiar.

En aquest sentit, la persona referent treballa de forma estreta amb els professors de l’Institut Montbui, per tal de conèixer la realitat dels joves que finalitzen els seus estudis, i també pot detectar aquells casos de joves que poden necessitar acompanyament i assessorament. En aquest sentit, també manté una estreta col·laboració amb l’educador social municipal.

A un nivell més intern, la persona referent en ocupació juvenil treballa amb els joves les seves capacitats, les seves habilitats i competències i les seves aspiracions; també interactua amb els joves per conèixer les seves relacions amb l’entorn més immediat; d’igual manera es fan sessions d’assessoria individual i en alguns casos grupal i també és un objectiu d’aquesta figura tècnica la realització de tallers de recerca de feina, a través d’internet.

Durant tota la durada de l’actuació, la persona referent compta amb tot el suport tècnic i material de l’Ajuntament de Montbui. Com explica l’Alcalde Teo Romero des de l’Ajuntament es vol que prestar especial atenció “als joves, en el seu procés d’orientació i/o assessorament laboral i la seva transició cap el mercat de treball. Des de l’Ajuntament de Montbui també apostem pel treball en xarxa i transversal entre els dispositius de Salut, Serveis Socials, Ensenyament, Ocupació, Joventut i Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència”.

Cal recordar que el programa de Garantia Juvenil és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil. El servei està ubicat a Mont-Activa, al Centre Cívic i Cultural La Vinícola, i va adreçat als joves entre 16 i 29 anys. El programa està finançat per la Unió Europea-Fons Social Europeu (iniciativa d’ocupació juvenil) i canalitzat a través de la Generalitat de Catalunya (Servei d’Ocupació de Catalunya).

Darrera actualització: 20.02.2019 | 16:52