El Servei de Joventut llença una enquesta pels joves montbuiencs d'entre 12 i 29 anys

Dijous, 3 de juny de 2021 a les 00:50

Des del servei de joventut de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, s’ha preparat una enquesta jove oberta perquè puguin respondre tots els i les joves d’entre 12 i 29 anys amb l’objectiu de recollir la veu d’aquests en relació a les polítiques de joventut que s’impulsen al municipi. S’hi pot accedir des del següent enllaç: http://bit.ly/enquestajovemontbui

A hores d’ara, ja han contestat l’enquesta 400 alumnes de l’Institut Montbui i, durant el proper mes, l’enquesta romandrà oberta per als i les joves més grans o que no van a l’Institut. Se’n farà difusió via el nou compte d’Instagram @Montjove i la resta de canals de comunicació de l’Ajuntament.

Des de l’Ajuntament es vol fer una aposta consensuada amb el jovent per destinar els recursos a aquells àmbits que siguin del seu interès. Un cop analitzats els resultats de l’enquesta es preveu obrir un diàleg amb els i les joves i el personal tècnic del municipi en funció dels resultats per establir una línia de prioritats en aquelles demandes més compartides per part dels i les joves del municipi.

Santa Margarida de Montbui compta amb la figura de la tècnica de joventut compartida del Consell Comarcal de l’Anoia, que s’ha incorporat fa 2 mesos. Actualment s’ofereix el servei d’informació juvenil (assessories acadèmiques, suport en tràmits...) a l’espai Montjove les tardes de dimecres de 16 a 19 h i al punt d’informació a l’Institut Montbui.

Durant el mes de maig s’han programat 2 tallers sobre participació juvenil i associacionisme i una activitat conjunta amb la Regidoria d’Igualtat per commemorar el dia contra la lgtbifòbia. A més, s’està treballant en la preparació de la Setmana de la Joventut que es durà a terme el mes de juliol.

Per últim, cal dir que l’enquesta jove també servirà com a diagnosi per a l’elaboració del futur Pla Local de Joventut 2022 – 2025 que ha de passar a finals d’any pel Ple de l’ens municipal. Així doncs, volem conèixer l’opinió i interessos dels i les joves per millorar la seva situació al municipi a més de definir on l’Ajuntament dedica recursos i quins projectes crea.

Darrera actualització: 03.06.2021 | 14:33