Reunió informativa amb els veïns i veïnes per les obres de connexió del carrer Sant Jaume amb el carrer La Tossa

Dimecres, 26 de maig de 2021 a les 00:05

Aquest dimecres 26 de maig a les sis de la tarda tindrà lloc en el revolt final del carrer Sant Jaume una trobada informativa amb els veïns i veïnes de la zona afectada per les obres d’aquest projecte que enllaçarà aquests dos carrers.

Hi participaran responsables polítics i personal tècnic de l’Ajuntament montbuienc, que explicaran i detallaran el projecte a realitzar i el “timing” de l’actuació.

La zona d'actuació està actualment molt mal connectada, formant un "cul de sac" al final del carrer Sant Jaume i es fa molt necessària la connexió amb el carrer la Tossa, facilitant la comunicació amb la zona de MontMercat, amb el Passeig de Catalunya i la zona central del Nucli Urbà.

Els treballs del projecte són: enderroc de paviments i voreres existents, obertura del vial, excavacions de rases per instal·lació elèctrica nova, reposició de paviments i voreres, desmuntatge de lluminàries existents i col·locació de noves columnes d'enllumenat, construcció de jardineres i ordenació de la zona.

Una vegada finalitzat el projecte, després de l'adequació de la zona, es garantirà la circulació de vianants i vehicles entre el carrer Sant Jaume i el carrer La Tossa i viceversa. També es guanyarà una petita zona lúdica, amb aparcament per a vehicles, en un espai de gran centralitat, proper al Passeig Catalunya i a MontMercat.

La finalitat del projecte respon a la necessitat de connexió d'un àmbit densament molt poblat. Amb aquest nou vial es podran connectar amb altres accessos i sortides del municipi sense la necessitat obligatòria de passar per la carretera de Valls i això ajudarà a reduir el trànsit en aquest vial tan concorregut.

El projecte inicial d’aquesta obra, que datava de 2017, va quedar paralitzat en el moment de fer els primers enderrocs durant l’any 2018, en detectar-se que calia fer modificacions importants en el projecte inicial.

El nou projecte contempla adaptacions en diferents partides com ara treballs previs i enderrocs, moviments de terres, murs, paviments, sanejament, senyalització, mobiliari i jardineria.

L’àmbit d’actuació total del projecte supera els 1000 metres quadrats.

Durant el període que es desenvolupin les obres s’intentarà minimitzar en la mesura del que sigui possible les afectacions i talls viaris (de tot plegat s’informarà als veïns de la zona en aquesta trobada informativa).

Les obres tenen un període màxim d’execució de 4 mesos, i aniran a càrrec de l’empresa Asfaltos Barcino, per un pressupost de 114.708 euros, IVA inclòs.

Darrera actualització: 26.05.2021 | 17:12

Imatges

Reunió informativa obres connexió carrers Sant Jaume - La Tossa