Xerrada: Energies renovables i comunitats energètiques

Dimecres, 10 de maig de 2023 a les 00:00

Dimecres passat, en el marc de la Setmana del Medi Ambient i la Mobilitat, es va dur a terme a la Sala Petita Mont-Àgora una xerrada sobre energies renovables i comunitats energètiques i sobre el projecte "Som Impuls Rural". L'acte va introduir-lo el regidor de Medi Ambient montbuienc Marcel Mateu.

Va fer la primera presentació David Gilberte, tècnic responsable de l'OCITE a l'Anoia (Oficina Comarcal d'Impuls a la Transició Energètica), qui va parlar sobre la importància de les energies renovables i les comunitats energètiques, va parlar sobre els serveis que s'ofereixen des de l'OCITE, va explicar el catàleg de subvencions i va parlar sobre com funcionen les comunitats energètiques en les seves diferents modalitats.

Tot seguit es van explicar els casos de la cooperativa Coopsetània i també es va explicar l'exemple de "Som Impuls Rural", una cooperativa mixta de consum i de serveis que té com a objectiu afavorir la reactivació socioeconòmica del mon rural amb criteris de sostenibilitat integral tot impulsant pobles on viure, treballar, respectuosos amb el medi natural i compromesos amb el país, i que descriu com àmbits de treball l’energia, l’habitatge, el consum agroecològic, les instal·lacions comunitàries i la cura de les persones. Aquest projecte s’està desenvolupant a La Llacuna i Santa Maria Miralles.

i va continuar l'activitat amb les explicacions de l'enginyer municipal montbuienc David Martí, que va donar a conèixer importants accions en matèria d'estalvi energètic al municipi.

Va finalitzar l'acte amb un torn de precs i preguntes per part dels/les assistents.

Darrera actualització: 10.05.2023 | 16:37