Restablert un accés per a vianants a la zona en obres a la Plaça Finisterre

Divendres, 24 de febrer de 2023 a les 00:00

Durant els darrers dies s'ha pogut habilitar un pas per permetre el pas de vianants a l'entorn de la Plaça Finisterre (la qual es troba en obres des de fa més de dos mesos). D'aquesta manera, els vianants poden anar fins el pont de la Palanca i viceversa pel tram habitual, al costat del riu Anoia.

Després d'unes setmanes sense accés a peu, s'ha habilitat un tram de via que permet el pas de persones. Durant uns dies això no era possible i calia fer volta per la travessia del Pont, depenent del trajecte de cada vianant.

Les obres de la nova Plaça Finisterre inclouen la millora dels espais de lleure i la realització d’una distribució coherent, aprofitant l’espai aconseguit a partir de l’enderroc de l’edifici de l'antic Banc dels Aliments.

També s'està treballant en la millora i condicionament integral de tot l’espai (s’actuarà sobre un total de 790 metres quadrats).

D’igual manera s'ha reurbanitzat l'espai per poder disposar d’una zona de majors dimensions per ubicar-hi uns nous jocs infantils.

 Les obres mantindran una zona d’estada, lligada al mural de la font executat al mur de l’edifici colindant al costat oest, amb mobiliari nou. Es crearà una nova zona de mirador cap al riu Anoia, d’aproximadament 250 metres quadrats, i es farà una nova pavimentació de l’espai i una millora important en la jardinería. D’igual manera hi hauan noves xarxes de rec, enllumenat i drenatge.

Les obres de remodelació de la Plaça Finisterre es van adjudicar a l’empresa Ingeniería Constructora Manresana SL. El projecte i la direcció d’obres van a càrrec d’Enginyeria Vall. Els treballs es preveu que puguin finalitzar en unes setmanes. La intervenció suposa una inversió de 278.784 euros, dels quals 240.000 són subvencionats a través de la Diputació de Barcelona (Pla General d’Inversions 2020-2023).

Darrera actualització: 24.02.2023 | 08:39

Imatges