Obres per pacificar l'entorn de l'escola García Lorca

Divendres, 20 de gener de 2023 a les 00:00

Estan en marxa les obres de Pacificació de l’entorn de l’escola García Lorca, per tal de donar prioritat al pas tranquil i segur dels vianants i dels escolars, en detriment dels vehicles a motor.

La primera zona objecte de l’actuació és el carrer del Pont, on es preveu l’ampliació de les voreres per a vianants d’accés a l’escola, mitjançant la supressió d’aparcaments per garantir una circulació segura per a escolars i vianants. Addicionalment, els carrils de circulació de vehicles s’estrenyeran per obligar als vehicles a reduir la velocitat.

A la cruïlla entre el carrer del Pont i la Trav. Del Pilar es construirà un espai de “plataforma única” pels vehicles, i es delimitarà la velocitat a 20 km/h. Es preveu la construcció de guals remuntables per tal d’accedir a la zona de plataforma única, garantint la reducció de la velocitat dels vehicles.

També s’ampliaran les voreres en els punts de pas zebrejat o de creuament peatonal per tal de reduir la velocitat dels vehicles.

I es senyalitzaran els canvis amb pintura viària i senyalització vertical per garantir la seguretat dels vianants i dels conductors en aquest pas.

Pel que fa a la zona d’actuació entre el Carrer Escoles i la cruïlla amb carrer del Pont, es preveu l’habilitació d’un no upas de vianants en aquesta cruïlla per garantir que els punts de pas es realitzin amb criteris de seguretat.

També s’ampliaran les voreres en els punts de gual peatonal per incrementar la seguretat dels vianants i reduir la velocitat dels vehicles.

D’igual manera, els nous passos disposaran d’accés mitjançant guals deprimits per a persones amb mobilitat reduïda.

I es senyalitzaran els canvis amb pintura viària i amb senyalització vertical per garantir la seguretat dels vianants i dels conductors en aquest pas.

Les obres aniran a càrrec d’Asfaltos Barcino. Tenen un període d’execució de tres mesos i mig. El cost de les obres és de 191.688’20 euros. La direcció i el projectista de l’obra correspon a l’empresa Intra SL.

Cal remarcar que es preveu el manteniment d’un carril de circulació permanent mitjançant la supressió temporal d’aparcaments.

Darrera actualització: 20.01.2023 | 09:01