Montbui viurà el cap de setmana de Festa Major, amb totes les activitats adaptades als protocols sanitaris vigents

Dijous, 15 de juliol de 2021 a les 00:00

Aquest proper cap de setmana es durà a terme el gruix de la Festa Major de Santa Margarida de Montbui. Des de l’Ajuntament montbuienc s’ha treballat en tot moment en l’organització d’una festa adaptada a la situació de pandèmia, i totes les activitats previstes s’organitzaran complint els protocols i condicionants previstos en el darrer document aprovat pel Procicat, i que obliga al tancament de totes les activitats a les 00.30 hores.

El format, el desenvolupament, les seus i fins i tot els horaris de la Festa Major de Montbui s’han hagut de planificar al detall. També s’ha hagut de treballar en tots els detalls organitzatius, com en el fet de repetir les actuacions dels artistes que actuaran divendres i dissabte per intentar arribar al màxim nombre de veïns i veïnes. Les restriccions d’aforament i la impossibilitat de realitzar activitats itinerants (com ara cercaviles tradicionals o correfocs) han condicionat també l’elecció i el format dels espectacles.

Entre els plats forts de la Festa Major de Montbui està el doble concert que oferirà (divendres 16 i dissabte 17) Nuria Fergó a la pista de l’Escola García Lorca. També aquelles dues nits, però a Mont-Àgora, sobresurten els monòlegs de David Sas i El Sevilla (el popular cantant de “Mojinos Escozíos”). I a nivell més local es podrà gaudir al pati de l’Institut Montbui dels ritmes joves de “La Séptima Trastada”. També ha generat molta expectació el Concert que oferirà el grup d’animació “El pot petit” el diumenge 18 de juliol al pati de l’Escola García Lorca, i que serà una de les darreres activitats del programa d’actes al Nucli Urbà (entrades exhaurides).

No hi faltaran activitats esportives, i propostes per a tots els públics, tant petits com grans.

Al Nucli Antic la principal novetat serà el trasllat de concerts i espectacles a la pista esportiva de l’Escola Montbou, buscant un espai més obert. Algunes activitats de petit format es continuaran realitzant a l’emblemàtica Plaça Major.

Entrades anticipades ja exhaurides per a algunes activitats

Tant dilluns, com dimarts i també dimecres s’han pogut recollir a Mont-Àgora les entrades gratuïtes anticipades per poder assistir a aquells actes d’aforament reduït i limitat que es celebraran al Nucli Urbà.

Entre aquestes activitats sobresurten els concerts i les nits de monòlegs (actes que es duran a terme tant divendres com dissabte, amb dobles actuacions, per poder arribar a un major nombre de públic).

D’una banda, Núria Fergó actuarà a la pista de l’Escola Garcia; a Mont-Àgora es celebrarà una Nit de Monòlegs amb David Sas i El Sevilla i a la pista de l’INS Montbui es realitzarà un Concert amb “La Séptima Trastada”. També caldrà entrada anticipada gratuïta per a la tarda de playback per a la Gent Gran del diumenge 18 de juliol i pel concert de “El Pot Petit” que es realitzarà a la pista de l’Escola Garcia Lorca el diumenge 18 al vespre (entrades exhaurides).

En tots els casos es limitaran els aforaments, caldrà invitació gratuïta per accedir a tots els concerts, i caldrà veure els espectacles musicals asseguts, respectant en tot moment els protocols establerts per a actes culturals.

L’organització de la Festa Major del Nucli Urbà, a càrrec de la regidoria de Cultura i Festes, i amb el suport de Viu La Festa, recorda que es compliran en tot moment els protocols actualitzats. Caldrà respectar les distàncies de seguretat, fer ús de les mascaretes i complir amb les mesures i protocols sanitaris contra la covid-19. S’obrirà portes dels recintes una hora abans de l’inici dels esdeveniments per evitar aglomeracions i poder recollir les corresponents declaracions responsables.

A les activitats del Nucli Antic caldrà accedir-hi també amb acreditació (el lliurament s’ha gestionat a través de l’entitat organitzadora: AAVV La Margarida). Les mesures excepcionals covid-19 seran aplicades segons normativa vigent; la pista esportiva de l’Escola Montbou serà l’espai on es desenvolupin bona part de les activitats populars. La pista esportiva s’obrirà al públic 30 minuts abans de l’inici dels actes per evitar acumulacions.


Tres dies de festa grossa al Nucli Urbà

La Festa Major al Nucli Urbà començarà a les 17.00 de divendres, quan una comitiva anunciarà pels carrers l’inici de la festa grossa.

A partir de les 18.00 hores es realitzarà a la Biblioteca Mont-Àgora l’activitat “Contes mooolt animals”, a càrrec de la companyia “La Minúscula”. Activitat a partir de 3 anys. Aquesta activitat requereix inscripció prèvia al 93 805 26 66.

Però el plat fort de la festa de divendres serà el triple concert paral·lel que s’organitzarà. A partir de les 22.30 hores, a la pista de l’escola García Lorca actuarà Nuria Fergó, la popular cantant andalusa coneguda pel seu pas per “Operación Triunfo”, i que portarà els seus ritmes melòdics fins al municipi montbuienc.

D’altra banda, a la mateixa hora, però a la Sala Auditori de Mont-Àgora, començarà la “Nit de monòlegs”, amb David Sas i “El Sevilla”.

I a l’Institut Montbui, també a dos quarts d’onze de la nit, actuació del grup juvenil anoienc “La sèptima trastada”, al pati de l’’Institut Montbui.

En tots els casos caldrà que els espectadors estiguin asseguts i respectin les distàncies. Només podran accedir-hi aquells que tinguin la corresponent invitació gratuïta.

El dissabte al matí començarà amb l’Obert de Festa Major de Tennis Taula, organitzat pel Club Tennis Taula Montbui, i que es realitzarà a partir de les 10 del matí a la sala polivalent de La Vinícola.

També dissabte, a partir de les 10 del matí, l’Hoquei Club Montbui organitzarà una matinal de portes obertes de patinatges. Activitat oberta per a infants a partir de 3 anys (no cal portar material, l’entitat organitzadora en disposa).

L’Agrupació de Veterans Sant Maure-Montbui disputarà el seu tradicional partit de festa major el dissabte a partir de les cinc de la tarda, quan jugarà contra l’equip dels Veterans La Pobla a l’Estadi Municipal de Futbol.

A dos quarts de set de la tarda donarà inici al pati de l’Escola García Lorca un acte estàtic de cultura tradicional adaptat als protocols sanitaris.

L’Estadi Municipal de Futbol acollirà a partir de les 7 de la tarda el Trofeu de Festa Major, que enfrontarà als equips de la UE Sant Maure (2a Catalana) i al CF Montbui (3a Catalana).

A dos quarts de vuit de la tarda, a la pista de l’Escola García Lorca, es faran els lliuraments de tres concursos culturals. D’una banda es reconeixerà a la guanyadora del “Concurs de portades de la Festa Major 2020”, també als guanyadors/es del concurs “Els carrers estan de festa” i també al guanyador del concurs “Nova imatgeria festiva”.

Les activitats continuaran a dos quarts d’onze de la nit amb la reedició dels concerts celebrats divendres i que es tornaran a realitzar la nit de dissabte. Tornaran a l’escenari Nuria Fergó (pati escola G. Lorca), els monologuistes David Sas i “El Sevilla” (Mont-Àgora) i “La Séptima Trastada” (pati Institut Montbui).

El diumenge 18 de juliol començarà amb la celebració del Mercat d’Artesans, Antiquaris i Brocanters (al Boulevard).

A partir de les 9 del matí donarà inici el Torneig de Petanca de Festa Major, organitzat pel Club Petanca Santa Margarida de Montbui. La competició es celebrarà a les pistes de La Vinícola.

També durant el matí, el CCC La Vinícola acollirà el tradicional Torneig Interclubs de Tennis Taula de Festa Major, amb la participació del CTT Montbui, CTT La Torre de Claramunt i CTT La Vilanova del Camí.

Entre les 9 i les 14 hores les pistes de tennis de Can Passanals seran escenari d’una “Matinal Tie Break” organitzada pel Club Tennis Montbui.

Entre les 10 i les 13.30 hores la pista de vol d’aeromodelisme acollirà una exhibició a càrrec del Club d’Aeromodelisme d’Igualada.

Les activitats es reprendran a partir de les sis, amb una Tarda per a la Gent Gran, que inclou un Festival de Playback amb el “Grupo Teatro 60”, la qual es durà a terme a la Sala Auditori de Mont-Àgora.

A partir de les 20.00 hores s’organitzarà un espectacle infantil-concert a la pista de l’Escola García Lorca a càrrec del grup “El pot petit”, una de les companyies que més i millor treballa l’animació infantil del moment. Les entrades per a aquest concert ja estan exhaurides.

Les activitats amb foc, com el castell de foc, estaven pendents de confirmació en el moment de tancar aquesta edició.

Un complet programa d’activitats, al Nucli Antic

Al Nucli Antic la Festa Major va començar el passat cap de setmana. Divendres es va dur a terme el tradicional concert de la Coral Si Fa Sol, celebrat enguany a l’aire lliure, a la pista esportiva de l’Escola Montbou.

També es va celebrar el Campionat de Partides Ràpides d’Escacs* i l’acte inaugural de la remodelació del Castell de La Tossa* i es va celebrar a l’Ateneu l’esmorzar de Festa Major, el campionat de Bitlles Catalanes i un taller de domassos per decorar el poble, amb el Grup Esplai Montbui.

Les activitats continuaran aquest divendres amb diferents propostes a la pista esportiva de l’Escola Montbou de les que sobresortirà la lectura del pregó i donarà inici la Festa Major. Pregó escrit i interpretat per Amparito Sandiumenge Escobedo. També està previst un concert amb La Guingueta i un espectacle estàtic de foc a la pista esportiva Montbou (activitat pendent de confirmació).

El dissabte començaran les activitats a dos quarts de set de la tarda, amb la segona edició de la Cursa d’Orientació de Festa Major. La prova començarà a la Plaça Major del Nucli Antic. Activitat per a tots els públics i edats. Organitza Runners Montbui.

A partir de les set de la tarda, a la pista esportiva Montbou, s’organitzarà l’obra de teatre infantil “Operació Avi”, a càrrec de Farrés Brothers i Cia. I el mateix dissabte a partir de dos quarts d’onze de la nit, Concert de Festa Major amb el grup “Trio filferro”.

I el diumenge dia 18 a partir de les 12 del migdia començarà la jornada amb una Gimkana infantil a la Plaça Major del Nucli Antic. A les 6 de la tarda es disputarà la final de Petanca a la Plaça de la Sort. I a les nou de la nit donarà inici una Caminada Nocturna (sortida a la Pista Esportiva Montbou). Des de l’organització recomanen fer una foto pel Concurs d’Instagram.

Clourà el dia un castell de focs de cloenda de Festa Major (activitat pendent de confirmació).

Les activitats al Nucli Antic finalitzaran el dimarts 20 de juliol, Dia de Santa Margarida, amb la Missa Solemne a partir de les 12 del migdia. Acte amenitzat amb cants africans, i oficiat per Josep Maria Pujol.

Darrera actualització: 15.07.2021 | 09:20

Imatges

Septima Tastada Festa Major 2021 Montbui Monòlegs David Sas i Sevilla Festa Major 2021 Montbui