Montbui torna a apostar per un programa de Noves Oportunitats per a Joves

Dimecres, 19 de setembre de 2018

L’Ajuntament de Montbui torna a apostar per un programa formatiu de noves oportunitats, a partir del qual es vol que joves del municipi que actualmente ni estudien ni treballen trobin oportunitats per incorporar-se al mercat de treball o continuïn formant-se.

Des de MontJove, el servei d’informació juvenil, es fa una crida a aquells joves que vulguin participar en aquesta iniciativa formativa, la qual ja es va dur a terme a Montbui durant l’any 2017 amb molt èxit. Els interessats, que han de tenir entre 16 i 24 anys, han d’adreçar-se a aquest servei municipal ubicat al carrer Sant Miquel, on seran atesos per una responsable d’implementar aquest projecte formatiu. AMPANS/Intermèdia i l’Ajuntament tornen a col·laborar en aquesta acció formativa.

Cal recordar que durant el primer semestre de l’any 2017 18 joves van prendre part en un taller de soldadura i mecatrònica, en una proposta promoguda pel Servei d’Ocupació de Catalunya i pel Fons Social Europeu, i on va participar l’Ajuntament montbuienc a través d’un conveni amb AMPANS/Intermèdia. Els alumnes d’aquest innovador curs van seguir les directrius de l’artista local Raul Martínez. Fins i tot van arribar a construir un arbre mecànic de 400 quilograms de pes i sis metres d’alçada.

Com explica l’Alcalde montbuienc Teo Romero, l’objectiu d’aquest nou programa “és oferir una metodologia diferent per poder facilitar oportunitats de feina i de progrés personal a joves que es troben en una situació de vulnerabilitat”. El batlle va recordar que “és fonamental que aquests projectes puguin desenvolupar-se periòdicament i convé que les administracions encarregades de promoure’ls, i que tenen els recursos per poder-les dur a terme, hi apostin decididament. A Montbui tenim una experiència recent força positiva d’aquest programa, i volem repetir aquest espai d’aprenentatge per als nostres joves. Els hem de poder recolzar”.

 

Darrera actualització: 19.09.2018 | 17:40