Montbui organitzarà el 4 de maig “La Margarida”, tercera fira sostenible

Dijous, 18 d’abril de 2024

El pròxim dissabte 4 de maig tindrà lloc “La Margarida, 3a Fira Sostenible de Santa Margarida de Montbui”. Aquest certamen vol ser referent de les propostes de proximitat, de quilòmetre zero, amb una voluntat divulgativa i sensibilitzadora sobre la importància de ser sostenibles en el nostre dia a dia. En aquest sentit, la Fira visibilitzarà especialment la importància del comerç de proximitat.

Durant tota la jornada es realitzaran activitats i xerrades divulgatives (canvi climàtic, comerç de proximitat…), tallers per a petits i grans, accions de mobilitat sostenible, propostes gastronòmiques de quilòmetre zero, tallers de sensibilització…No hi faltarà la vessant més lúdica, amb una important representació de cultura de proximitat amb concerts fins a la matinada, cercaviles, imatgeria festiva, castellers, etc.

En aquesta ocasió els/les visitants trobaran fins a cinc espais on es realitzaran les activitats: l’amfiteatre del Parc Central acollirà la zona de xerrades, els jardins de La Vinícola seran l’espai de realització dels tallers. També hi haurà tallers per a la mainada i un “escape room” a la pista esportiva del Parc Central i zona annexa. La Plaça de l’Ajuntament inclourà el Punt d’informació als visitants i també serà l’espai on es realitzi l’actuació castellera a càrrec dels Moixiganguers d’Igualada durant la mateixa tarda del dissabte. I la zona de concerts i on es realitzarà també l’arrossada de proximitat serà la Plaça de La Vinícola. 

A la Fira també es busca potenciar la gastronomia de proximitat. Està previst que es realitzi una arrossada de proximitat, un vermut i hi haurà zona de foodtrucks en el recinte, aprop de l’espai de concerts.

Cal remarcar que al llarg de l’espai firal hi haurà nombroses paradetes d’artesans i de comerciants de proximitat.

Durant la jornada està prevista també la inauguració de sengles exposicions sostenibles dins el recinte firal.

La Fira “La Margarida” és organitzada per l’Ajuntament de Santa Margarida i té el suport, entre d’altres, del Parc Agrari Conca d’Òdena, Col·lectiu Eixarcolant, diferents entitats montbuienques (entre elles la Unió d’Establiments de Montbui -UEM-). A nivell institucional hi col·laboren la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de l’Anoia.

Darrera actualització: 25.04.2024 | 09:52