Montbui es va apuntar a “Fer Dissabte” amb “l’European Clean Up Day”

Dijous, 16 de maig de 2024

Durant aquest mes de maig s’està duent a terme a Santa Margarida de Montbui   l'"European Clean Up Day", activitat que té com a objectiu sensibilitzar a les persones en temes de protecció del medi ambient, i més concretament, sobre els problemes dels residus i la netedat.

Cronològicament, les activitats van començar el passat 8 de maig, quan alumnes de l’Institut Montbui van fer una recollida de deixalles a la zona del riu Anoia, passat el tram del pont de Vistalegre.

El divendres 10 de maig els/les alumnes de Cicle Mitjà de l’Escola Montbou van fer tasques de recollida de deixalles a La Tossa de Montbui.

I dissabte passat, 11 de maig, 12 persones van recollir residus a l’entorn del riu Anoia, entre el Pont Vell i el pont de Vistalegre. En total, es van recollir 30 kg de rebuig, 2 kg de cartró, 2 kg d’envasos, 16 kg de tovalloletes i altres residus llençats pel WC. Aquesta recollida es va fer conjuntament amb voluntaris i voluntàries de l’entitat Igualada Pel Clima.

I també dissabte tant la Fundació La Tossa com l’Associació de Veïns La Margarida, es van fer tasques de millora de l’entorn i de recollida de deixalles a La Tossa de Montbui.

Durant les properes setmanes seran els/les alumnes de les escoles García Lorca i Antoni Gaudí els protagonistes d’aquestes jornades de millora de l’entorn.

L’”European Clean Up Day” és organitzada per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, amb el suport de diferents institucions com la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. També hi col·laboren la Fundació La Tossa, l’Associació de Veïns La Margarida i Igualada Pel Clima.

Darrera actualització: 16.05.2024 | 12:04