L'Ajuntament montbuienc vol fomentar el compostatge casolà

Dilluns, 6 de març de 2023 a les 00:00

L’àrea de Medi ambient de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui vol recuperar la Campanya “Torna a la terra a la terra el que és seu!” (Agència de Residus) per fomentar el compostatge casolà iniciat fa un temps al municipi.

L’objectiu d’aquesta acció és, per una part, recuperar el contacte amb els compostaires que ja varen adquirir un compostador casolà fa uns anys i per l’altre incrementar entre la població que disposa d’un jardí/hort la generació de compost a casa seva.

El compost es un adob natural de molta qualitat, lliure d’elements químics que pertorben el nostre entorn, i que ajudarà a les nostres plantes i verdures a créixer sanes i lliures de plagues. S’obté de manera molt senzilla amb el “autocompostatge”. Bona part dels nostres avis disposaven d’un femer on aportaven les restes orgàniques de la cuina i les barrejaven amb els excrements dels animals obtenint un adob natural per els camps.

L’autocompostatge constitueix per als municipis una acció de prevenció de gran valor ambiental ja que es redueix la quantitat de residus que cal recollir, transportar i gestionar en instal·lacions de tractament.

En cas que estigueu interessats/des podeu trucar a l’Àrea de M. Ambient (938034735) o bé escriure a mediambient@montbui.cat.

Paral·lelament, des de l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui (Àrea de Medi Ambient) es fa una crida als antics compostaires del municipi per tal de poder fer el seguiment de les tasques realitzades. Si vau ser compostaire, o si encara ho sou, podeu trucar al 681 23 74 55 o bé contactar a l'adreça de correu electrònic montbui.mediambient@montbui.cat.

Darrera actualització: 08.03.2023 | 17:58