L'Ajuntament montbuienc i el Consell Comarcal de l'Anoia impulsen el reciclatge d'envasos de vidre en 35 establiments d'hostaleria i restauració

Dijous, 2 de març de 2023 a les 00:00

L'Ajuntament de Sta. Margarida de Montbui ha realitzat una campanya intensiva per impulsar el reciclatge d'envasos de vidre a 35 establiments del sector d’hostaleria i la restauració del municipi. L'hostaleria genera, aproximadament, el 52% dels envasos de vidre d'un sol ús, per això la seva col·laboració és clau per incrementar les xifres de recollida selectiva d'envasos de vidre a la localitat. 

Un equip d’educadors ambientals ha realitzat enquestes als comerços de restauració per conèixer les seves necessitats i poder adequar els recursos existents.  A través de visites personalitzades als locals hostalers, s'ha recordat l'obligatorietat de separar els envasos de vidre en línia amb el compliment de la normativa vigent a Catalunya i al municipi. Aquesta activitat recolza el compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament sostenible.

A més, han ofert informació detallada als locals de com reciclar correctament i dels avantatges socials, econòmics i ambientals que té el reciclatge d'envasos de vidre.

La gestió de la recollida del vidre està delegada al Consell Comarcal de l’Anoia, qui ha coordinat aquestes visites a través d’Ecovidrio.

Des de l'inici de la campanya, a Montbui la taxa d'establiments recicladors ha evolucionat del 36% inicial, al 66% un cop finalitzada la campanya. És a dir, actualment 23 establiments de la ciutat separen i reciclen correctament els seus envasos de vidre. Des de l'Ajuntament i el Consell Comarcal es continuarà treballant per aconseguir el 100% de reciclatge de tots els residus generats per l'hostaleria.

 

Reciclatge d’envasos de vidre a Sta. Margarida de Montbui

Segons les últimes dades disponibles que corresponen a 2022, la ciutadania i els establiments de Montbui han dipositat dins els contenidors verds un total de 127.421 kg d’envasos de vidre, una mitjana de 12,6 kg per habitant.

 

Beneficis ambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es diposita als contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals. En el procés de reciclatge es tritura i s’obté el “calcí” per fer nous envasos.  Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors i de les mines que extrauen matèries primeres per fabricar-ne més tot evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. Paral·lelament, es minimitzen les emissions de CO2 en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

Darrera actualització: 02.03.2023 | 15:09