La Biblioteca Mont-Àgora ha estrenat la seva nova web

Divendres, 24 de març de 2023


La Biblioteca Mont-Ágora ha estrenat durant aquest mes de març la seva nova pàgina web https://biblioteca.montagora.com. El nou portal amb els continguts i tota la informació de la Biblioteca Mont-Àgora inclou, de forma àgil i precisa, tots els serveis, activitats, catàleg, novetats, notícies, tràmits, etc.

En el capítol de serveis, la pàgina web de la Biblioteca Mont-Àgora permet conèixer els tràmits més destacats, També es dona tota la informació sobre el préstec de documents, el préstec de tauletes d’ús públic, els serveis d’internet, WI-FI i ofimàtica, visites guiades, formació d’usuaris, espais de suport, activitats per fomentar la lectura i també els diferents serveis de suport a les escoles.

D’igual manera, la pàgina web facilita informació sobre la col·lecció local, els centres d’interès, el Trencadís (dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals), l’accés de documents digitals e-b (servei que fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques de l’Estat espanyol), diferents recomanacions, guies de lectura, etc.

Un dels apartats destacats de la pàgina web és la d’activitats, on es recull l’ampli ventall de propostes (tallers, cursos, activitats puntuals, “Hora del Conte”, etc), així com els Clubs de Lectura programats.

La pàgina web de la Biblioteca Mont-Àgora inclou la possibilitat de realitzar diferents tràmits en línia, com ara sol·licitar el carnet de la Biblioteca, consultar els préstecs, renovar documents prestats, gestionar l’espai personal del catàleg Aladí (el catàleg de les biblioteques públiques de la provincia de Barcelona), generar un PIN nou del carnet de la Biblioteca o modificar el PIN del carnet de la Biblioteca. També es poden actualitzar les dades personals, reservar el servei internet i+ (reservar dia i hora per a un ordinador per accedir a internet i a eines d’ofimàtica) i proposar la compra de qualsevol material de consulta que no es trobi actualment en el centre.

D’igual manera, des de la pàgina web es pot accedir al catàleg Aladí (el de les biblioteques públiques de la provincia de Barcelona) i també al catàleg Atena (el  catàleg compartit de les Biblioteques Públiques de Catalunya, que reuneix els fons documentals de 429 equipaments del Sistema de Lectura Pública de Catalunya (417 biblioteques i 12 bibliobusos), amb un fons inicial de 12’6 milions de documents.

El servei de Biblioteca municipal data a Montbui des de 1995, però a l’any 2015 es va traslladar a l’edifici Mont-Àgora, millorant notablement els serveis. La Biblioteca Mont-Àgora té un fons documental de 31.718 documents, va organitzar 126 activitats durant l’any 2022 en les que van participar un total de 1.964 persones.

 

“Macedònia de poemes”, a la Biblioteca Mont-Àgora

Aquest proper dissabte la Biblioteca Mont-Àgora celebrarà el Dia Mundial de la Poesia amb una sessió de "L'hora del conte" que consistirà en una "Macedònia de poemes" amb Sílvia, de Sensedrama Teatre.

La poesia pot ser com una bona macedònia: variada, plena de colors i molt entretinguda. En aquesta sessió, els participants a “L’hora del conte” recitaran, cantaran, ballaran i gaudiran de totes les formes en què se’ns pot presentar la poesia. Activitat per a infants a partir de 4 anys.

 

Darrera actualització: 24.03.2023 | 08:41