Inaugurades les dues primeres empreses del polígon "Plans de La Tossa"

Dijous, 24 de novembre de 2022

Aquest dimarts es va viure una jornada històrica a Santa Margarida de Montbui, amb la inauguració del nou parc industrial conformat per les empreses B&B Trends i Ondulados Carme, les primeres indústries amb activitat productiva inaugurades en el polígon "Plans de La Tossa".

La jornada inaugural va comptar amb la presència del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Sr. Pere Aragonès i Garcia. Per part municipal, hi van ser presents l'Alcalde montbuienc, Jesús Miguel Juárez, el regidor de Promoció Econòmica Jordi Bòria, i diferents regidors i regidores del consistori. L’acte inaugural oficial, celebrat a la nau d'Ondulados Carme, va comptar també amb la presència de la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, i del delegat territorial del Govern al Penedès, David Alquézar, la Diputada Carolina Telechea i la majoria d'Alcaldes dels municipis de la Conca d'Òdena.

El nou parc industrial de 33.000 metres quadrats ubicat en el polígon montbuienc neix després d'una inversió de 22 milions d'euros i suposarà la creació d'un centenar de nous llocs de treball.

La nova fàbrica d'ondulat de cartró de l'empresa Ondulats Carme amplia la seva capacitat productiva passant de 40 a 140 milions de metres quadrats. De la seva banda, B&B Trends treballa en la distribució de petits aparells electrodomèstics.

En els parlaments van intervenir, per ordre cronològic, l'Alcalde Jesús Miguel Juárez, el regidor de Promoció Econòmica Jordi Bòria, Àngel Riudalbàs, copropietari de B&B Trends i Ondulados Carmen i el Molt Honorable President de la Generalitat Sr. Pere Aragonès.

L'Alcalde Jesús Miguel Juárez va remarcar que “avui és un dia molt important per a Montbui. Es constata la fin d’un mantra: el polígon buit. Això s’ha acabat. Gràcies a les empreses que han volgut venir al nostre municipi per generar oportunitats en el nostre territori”. L’Alcalde també va tenir paraules d’agraiment “per a tots els companys i companyes de la MICOD, a qui vull agrair públicament el treball conjunt realitzat”. De la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica montbuienc Jordi Bòria va  explicar el procés que va fer possible la implantació de B&B Trends i Ondulados Carme a Montbui, tant la necessària portada d’aigües feta per INCASÒL durant l’any 2020 com també les gestions realitzades amb els propietaris i directius d’ambdues empreses, a qui va agrair la seva aposta per Santa Margarida de Montbui. Jordi Bòria va remarcar que “el polígon Plans de La Tossa, amb permís dels Alcaldes aquí presents, és el millor de la Conca. Per a nosaltres és molt important que aquestes empreses hagin apostat per un municipi com el nostre. Hem pogut trencar un estigma. Teníem tots els inputs econòmics en contra. Un municipi a la cua en renda per càpita, tenint una de les taxes d’atur més grans de Catalunya. Com a Equip de Govern estem orgullosos de la feina feta. Gràcies per haver apostat per Montbui. Han estat mesos durs, de complicitat màxima i de treball intens. Esperem que aquest sigui l’inici d’una sèrie de grans esdeveniments i bones notícies per a Santa Margarida de Montbui”.

Jordi Bòria va remarcar en el seu parlament que, a banda de B&B Trends i Ondulados Carme, també han apostat pel polígon montbuienc Texpaper, Copasa,Transvisa, Novicuir i d’altres petites empreses, amb naus de dimensions més reduïdes. Entre totes, segons va dir Bòria “convertirem aquest polígon en un espai ple d’activitat, de gent treballadora, com és la gent de Montbui”.

El copropietari de les indústries, Àngel Riudalbàs, va explicar durant el seu parlament que “avui és un dia molt important per a BB&Trends i Ondulados Carme. Faig un agraïment als treballadors i treballadores de les dues empreses. Amb el seu treball i compromís diari podem assumir nous reptes com els que avui estrenem”. Àngel Riudalbàs va enumerar i explicar el conglomerat d’empreses de diferents sectors, dels quals és copropietari conjuntament amb Jorge Tornini, amb un denominador comú: “totes tenen fabricació a Catalunya”.

El grup B&B Trends, propietari de la marca d'electrodomèstics Ufesa, també opera amb les marques Di4, Valory, Calma, LifeVit i Zelmer. D’igual manera, han invertit en altres empreses com Indox, Precintia i Ondulados Carme i, recentment, es van adjudicar la unitat productiva de Coveright Surfaces. La marca Ufesa la van adquirir al grup BSH —de la multinacional Bosch— l’any 2018.

B&B Trends opera a més de 80 països i compta amb dos centres de fabricació de petits electrodomèstics a Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona), on té la seva seu, i a Vitòria (planxes i centres de planxat). També disposa de centres d'I+D+i a Polònia i la Xina.

Al parc industrial de Montbui s'ha situat un centre logístic de 7.500 metres quadrats per a la distribució de la marca Ufesa a Europa, triplicant la capacitat actual d'emmagatzematge i distribució de la companyia.

Segons va explicar l'empresa, el nou centre està dotat de sistemes de gestió avançats amb radiofreqüència i tecnologia RFID. Les instal·lacions també inclouen l'ampliació del laboratori d'I+D+i, la creació d'un servei d'atenció al client centralitzat i un centre de reciclatge d'aparells i residus elèctrics per a fomentar la sostenibilitat.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va participar en l'esdeveniment i va destacar la iniciativa perquè suposa la creació d'un centenar de llocs de treball. Aragonès va expressar la seva “satisfacció pel creixement d’empreses com aquesta, que significa també creació de llocs de treball” i va agrair la seva “aposta pel territori, per localitzar producció industrial a Catalunya. Són empreses nascudes al país, però amb perspectiva global i que, sense cap mena de dubte, desperten tot el nostre orgull”, ha reblat. També va explicar que "s'aposta per l'economia circular que és una àrea realment important i, de fet, és un dels sectors de futur, incorporant les noves tendències de consum també en la manera de funcionar de l'empresa", ha afegit. Cal remarcar que la Conselleria d'Empresa i Treball de la Generalitat va concedir a B&B Trends i a Ondulados Carme una ajuda d'un màxim de 1,52 milions d'euros per a la inversió i la contractació de personal, mitjançant l'instrument de suport a la reindustrialització desenvolupat l’any 2021.

Darrera actualització: 24.11.2022 | 12:05