Inaugurada l'exposició i col·loqui "Defensem la terra"

Dilluns, 20 de febrer de 2023 a les 00:00

El divendres 10 de febrer va tenir lloc a la Sala d’Exposicions-Vestíbul Mont-Àgora la inauguració de l’exposició “Defensem la terra”. L’acte va comptar amb la presència de les principals autoritats montbuienques, encapçalades per l’Alcalde Jesús Miguel Juárez i pel regidor de Medi Ambient Marcel Mateu.

Els/les assistents van poder veure un petit vídeo on els veïns i veïnes afectats i les entitats mediambientalistes del territori posen de relleu els riscos que planegen sobre l’allau de macroprojectes per produir energia fotovoltaica i eòlica a l’Anoia.

L’activitat va incloure una taula rodona amb Roser Grau, de l’Associació per a la Sostenibilitat Ambiental de l’Alta Segarra i l’Alta Anoia (@salvemaltasegarra) i també amb Imma Solé, de @salvemtous.

“Defensem la Terra” planteja també la problemàtica de la Línia de Molt Alta Tensió (MAT), que creuaria pels municipis de Bellprat, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí. L’objectiu és sensibilitzar a la ciutadania sobre les greus conseqüències pel territori que tindria aquest projecte de MAT, contrari a qualsevol criteri de sostenibilitat i que atemptaria contra un model energètic just, sostenible, planificat i de proximitat.

L'exposició es pot visitar a la Sala d’Exposicions-Vestíbul de Mont-Àgora fins el dia 3 de març, de dimarts a divendres de 16.00 a 20.00h i també els diumenges de 17.30 a 19.30 hores. Aquesta exposició itinerant és possible gràcies a una iniciativa de @preservemlanoia, amb el suport de la plataforma “Salvem Montbui” i la col·laboració de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui.

Organitzen l’exposició i l’activitat l’Ajuntament montbuienc a través de la regidoria de Medi Ambient, conjuntament amb la plataforma “Salvem Montbui: no a la MAT”.

 

Darrera actualització: 20.02.2023 | 10:57