Gran participació a l’Aplec del Roser, la festa major de la Tossa de Montbui

Dijous, 25 de maig de 2023 a les 13:22

Diumenge passat es va dur a terme el tradicional Aplec del Roser, la festa gran de La Tossa de Montbui.

Les activitats, organitzades per la Fundació La Tossa i el Consorci La Tossa, va començar amb l’arribada a peu de molts dels participants, arribats a peu i també en autobus llançadora que va pujar i baixar durant tota la matinal a les persones que volien accedir al cim montbuienc (no es podia pujar amb vehicle propi).

A partir de dos quarts de 10 del matí es va organitzar una arengadada-esmorzar i poc després va començar una ballada de sardanes amb la Cobla Ressò.

Després de dur a terme diferents sortejos, poc després es va realitzar la inauguració de l’exposició “Fusta i oli, pintura i artesanía”, a càrrec d’Enric Mir i Malé.

I a les 12 del migdia es va dur a terme el tradicional repic de campanes i el posterior ofici solemne oficiat per Mossèn Josep Maria Pujol, i cantat per la coral  Capella de Música de La Tossa. 

En finalitzar la missa es va fer repartiment de roses, d'aigua de roses de les almorratxes i punts de llibre de l'Aplec.

Per cloure la matinal festiva, celebrada amb un gran ambient i una temperatura molt agradable, van ballar els gegants de La Tossa, acompanyats de la colla gegantera El Xaragall i de les gralles i tabals del gru Dracs i Diables de Montbui.

Darrera actualització: 25.05.2023 | 13:24