En marxa les obres de Pacificació viària a l'entorn de l'escola Antoni Gaudí i l'Institut Montbui

Divendres, 20 de gener de 2023 a les 08:30

Han començat les primeres obres de pacificació de l’entorn de l’Institut Montbui/Escola Antoni Gaudí.

Aquesta actuació contempla tres zones d’actuació. A la primera zona, en el carrer de La Mercè es construiran dos passos de vianants elevats per millorar la seguretat. En concret, es faran a les cruïlles del carrer La Mercè amb els carrers Sant Jaume/Sant Bartomeu i també a la cruïlla amb el Carrer Lorca. En aquest mateix àmbit, s’ampliarà la Plaça Doctor Cantarell per tal de fer-la molt més accessible als vianants, suprimint el punt d’aparcament temporal de vehicles. També s’ampliaran les voreres d’aquest entorn, s’instal·laran guals deprimits entre els carrers Maure Mercader i Sant Bartomeu per tal de garantir la reducció de la velocitat dels vehicles que accedeixin a la zona. Es limitarà la velocitat per a vehicles en aquesta zona a 20 km/hora.

La segona zona contempla la cruïlla del Carrer La Mercè amb el Carrer La Tossa, una zona extremadament concorreguda pels vehicles i vianants en horari d’accés a l’Escola Antoni Gaudí i també a l’Institut Montbui. L’objectiu en aquest punt és garantir que es prioritzi el pas de les persones, fent el que els vehicles arribin a baixes velocitats, i amb una prioritat secundària.

En aquesta segona zona s’ampliaran les voreres de l’encreuament entre els carrers La Mercè i La Tossa per ampliar l’espai dels vianants i reduir el càrril de circulació hàbil pels vehicles. L’encreuament es realitzarà en un “pas elevat” per garantir la reducció de velocitat dels vehicles.

També es senyalitzaran els canvis amb pintura viària i senyalització vertical per garantir la seguretat dels vianants i dels conductors en horari d’accés a l’escola Antoni Gaudí i a l’Institut Montbui.

La tercera zona d’aquesta actuació correspon al carrer La Tossa, un dels accessos més concorreguts a l’escola A. Gaudí, i on sovint els escolars envaixen la via on hi ha vehicles aturats. En aquest punt es preveu l’ampliació de la vorera del carrer La Tossa per donar més espais als escolars, deixant un únic carril de circulació pels vehicles. D’igual manera, es mantindran les tanques separadores, per no barrejar vehicles amb vianants/escolars.

S’ordenarà l’espai d’aparcament i circulació perquè els vehicles abandonin l’espai marxa endavant, i també es reafirmarà el sentit de circulació únic del carrer.

Les obres de Pacificació d’entorns escolars Institut Montbui/Escola Antoni Gaudí aniran a càrrec de l’empresa Asfaltos Barcino. Suposaran una inversió de 277.392’50 euros, i tindran un termini d’execució de tres mesos i mig. La direcció d’obres i el projectista és l’empresa Intra SL.

A nivell d’afectacions viàries, es preveu el manteniment d’un carril de circulació en direcció sud (Valls).

Darrera actualització: 27.01.2023 | 08:51

Imatges