En marxa les obres de construcció de la nova Plaça Finisterre

Dijous, 1 de desembre de 2022 a les 00:00

Durant els darrers es van encetar les obres de construcció de la nova Plaça Finisterre, una de les actuacions que han de permetre canviar la cara a un dels principals accessos de Montbui i a un dels espais més durs urbanísticament del municipi.

El projecte de remodelació de la Plaça Finisterre inicialment anava lligat al canvi de l’accés viari entre aquest barri montbuienc i Igualada pel pont de la Palanca. Finalment, però aquest altre projecte es durà a terme en una fase posterior. Les obres van incloure, en una fase prèvia, l’enderroc de l’antic edifici del Banc dels Aliments.

Ara es fa la millora i condicionament integral de tot l’espai (s’actua sobre un total de 790 metres quadrats). D’igual manera es reurbanitzarà completament la Plaça Finisterre per poder disposar d’una zona de majors dimensions per ubicar-hi uns nous jocs infantils (aproximadament uns 250 metres quadrats).

També es mantindrà una zona d’estada, lligada al mural de la font executat al mur de l’edifici colindant al costat oest, amb mobiliari nou. Es crearà una nova zona de mirador cap al riu Anoia, d’aproximadament 250 metres quadrats, i es farà una nova pavimentació de l’espai i una millora important en la jardineria. D’igual manera hi hauran noves xarxes de rec, enllumenat i drenatge.

Les obres de remodelació de la Plaça Finisterre van a càrrec de l’empresa Ingeniería Constructora Manresana SL. El projecte i la direcció d’obres van a càrrec d’Enginyeria Vall. Els treballs es preveu que puguin finalitzar durant la primavera del 2023.

La intervenció suposa una inversió de 278.784 euros, dels quals 240.000 són subvencionats a través de la Diputació de Barcelona (Pla General d’Inversions 2020-2023).

Darrera actualització: 02.12.2022 | 09:21