En marxa la nova web del POUM montbuienc

Dilluns, 13 de maig de 2024

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui està elaborant el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Els documents i tota la informació sobre el nou POUM són els continguts de la pàgina web www.poummontbui.com

Aquesta pàgina web vol ser el canal d’informació i participació durant la creació del POUM, document estratègic que classifica el sòl, el model d’implantació urbana, defineix l’estructura general de l’ordenació i com es portarà a terme el desenvolupament del municipi (vies de comunicació, equipaments, habitatge, protecció de l’entorn natural, etc.)

Cal recordar que l’Ajuntament montbuienc va aprovar en el passat mes de gener el document que inclou les Bases d’Elaboració i el Pla de Participació Ciutadana del POUM. Actualment s’està duent a terme la redacció de l’Avanç de Pla.

Les línies del treball del nou POUM atendran criteris de sostenibilitat social (garantir l’accés a l’habitatge), sostenibilitat ambiental (treballar per la descarbonització i per preservar la biodiversitat del municipi) i sostenibilitat econòmica (que les actuacions siguin possibles de fer). Els quatre àmbits principals on incidirà aquest document estratègic seran mobilitat, teixit urbà, territorio i activitat.

L’elaboració del nou planejament té com a element fonamental garantir la participació dels veïns i veïnes i dels propietaris de Montbui, i dels diferents agents que intervenen en el municipi. 

Precisament la posada en marxa de la web del POUM -a la qual també es pot accedir des de l’apartat d’Urbanisme de la pàgina web municipal www.montbui.cat- s’emmarca en aquesta voluntat participativa que acompanya aquest procés. En aquesta fase inicial està prevista l’organització de diferents sessions participatives i també la difusió de material informatiu per conscienciar a la ciutadania de la importància de participar en el procés de realització del POUM.

L’elaboració del POUM va a càrrec de l’empresa Taller d’Arquitectura i Territori SLP, i té un cost de 113.740 euros (l’Ajuntament ja ha aconseguit una subvenció de 40.000 euros, i podrien arribar-ne més ajuts).

Darrera actualització: 13.05.2024 | 12:36