El proper divendres 16 de juny, acapte de sang a Mont-Àgora

Dijous, 8 de juny de 2023 a les 12:50

El divendres 16 de juny, entre les 10 del matí i la 1 de la tarda, i entre les quatre de la tarda i les vuit del vespre, s’organitzarà al vestíbul de Mont-Àgora un acapte de sang.

Seguint els protocols sanitaris, per poder donar sang és recomanable demanar cita prèvia a www.donarsang.gencat.cat

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui a través de la regidoria de Salut dóna suport a diferents campanyes i acaptes de sang que es realitzen durant l’any al municipi. També hi col·labora l'ADSA (Associació Donants de Sang de l'Anoia).

Organitza l'activitat el Banc de Sang i Teixits.

Pot ser donant qualsevol persona entre 18 i 70 anys, que pesi més de 50 quilos i que es trobi bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Tant per a la seguretat del donant com per a la del receptor, abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió del donant i el nivell d'hemoglobina.

Es recorda que es pot ser donant encara que en el moment de donar sang no s’estigui en dejú, encara que la persona tingui el colesterol elevat i encara que es prengui algun dels medicaments més freqüents.

Darrera actualització: 12.06.2023 | 12:13