El divendres 25 de setembre, acapte de sang a Mont-Àgora

Dijous, 17 de setembre de 2020 a les 00:45

El proper divendres 25 de setembre tindrà lloc un acapte de sang a Montbui. El vestíbul de Mont-Àgora acollirà les donacions, en horari de 10 a 14 i de 17 a 21 hores. Com és habitual durant els darrers mesos, cal que totes les persones que participin a la donació formalitzin amb cita prèvia la seva participació. Per fer-ho, cal que s’apuntin a donarsang.gencat.cat

El Banc de Sang i Teixits està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, tenint en compte que durant els darrers mesos les donacions han baixat a tot Catalunya. Cal recordaqr que enguany les necessitats de sang són més elevades per la represa d’operacions als hospitals que s’havien ajornat durant les setmanes més dures de la pandèmia.

Cal recordar que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió diposa de la seguretat habitual.
 

Campanyes amb mesures de seguretat
El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre i mig amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Darrera actualització: 17.09.2020 | 11:18