El 50è aniversari de la Llar d’Infants Santa Anna recorda la importància de la lluita veïnal per assolir serveis bàsics

Dimarts, 30 d’abril de 2024

Divendres passat a la tarda va tenir lloc a la Llar d’Infants Santa Anna la celebració del 50è aniversari de la Llar d’Infants Santa Anna. L’activitat va començar amb l’actuació del grup d’animació infantil Xip Xap, que va oferir un divertit espectacle al pati de l’equipament educatiu.

Un centenar de persones van participar en aquesta celebració, que va tenir també el seu moment de record en el torn de parlaments per a aquelles persones que van lluitar, ara fa 50 anys, per aconseguir aquest servei, fonamental en la conciliació laboral i personal de les persones que vivien a Santa Margarida de Montbui ara fa cinc dècades.

Com a representant d’aquestes persones que van reivindicar fins aconseguir el llavors anomenat “Jardí d’Infància” Santa Anna va intervenir Luisa Bravo, qui va remarcar que “avui, com fa 50 anys toca seguir lluitant per l’educació. En aquell moment les famílies treballadores vam reivindicar que necessitàvem aquest servei. Les persones ens uníem davant les adversitats. És important recordar la història i com vam aconseguir la Llar. Era un servei que necessitàvem, i que vam aconseguir lluitant, insistint a l’Ajuntament de l’època, i també contactant i mirant totes les opcions, amb persones d’Igualada, de la llavors Caixa del Penedès...”.

En representació de les famílies que utilitzen actualment els serveis de la Llar d’Infants Santa Anna va intervenir Montse Andreu, qui va recordar que “aquesta llar sempre formarà part de les nostres vides. Les famílies ens sentim molt identificades amb aquest servei” . Una de les primeres nenes que va anar a la llar d’infants Santa Anna, Judit Vázquez, recorda ara que “la llar d’infants va deixar petjada. És una etapa de la infantesa molt maca i on vaig conèixer persones que d’una o altra manera han format part de la meva vida”.

La regidora d’Educació montbuienca María Grados va remarcar que “aquest 50è aniversari és una bona oportunitat per reivindicar la història de la Llar d’Infants Santa Anna, com a servei bàsic al nostre municipi. Vull donar les gràcies a totes les persones que heu fet possible aquesta efemèride”.

L’Alcalde Jesús Miguel Juárez, present a l’acte, va remarcar la importància d’un servei que va ser pioner a la Conca d’Òdena, i es va felicitar per poder celebrar aquest 50è aniversari conjuntament amb els veïns i veïnes, i amb les persones que van treballar per tal d’aconseguir que aquest servei fos una realitat a Santa Margarida de Montbui.

Darrera actualització: 30.04.2024 | 14:20