Avancen a bon ritme les obres de construcció de la Plaça Finisterre, que comporten provisionalment el tall d'accés per a vianants fins el pont de La Palanca

Divendres, 20 de gener de 2023 a les 00:00

Avancen a bon ritme les obres de construcció de la nova plaça Finisterre, un dels principals accessos al Nucli Urbà montbuienc per la zona del Rec.

Aquesta actuació contempla la millora i condicionament integral de tot l'espai, amb una superfície total de 790 metres quadrats. També es reurbanitzarà completament la plaça Finisterre per poder disposar d'una zona més gran, d'uns 250 metres quadrats, on s'ubicaran uns nous jocs infantils. Igualment es mantindrà una zona d'estada, lligada al mural de la font executat al mur de l'edifici adjacent al costat oest, amb mobiliari nou. Es crearà una nova zona de mirador cap al riu Anoia, d'aproximadament 250 metres quadrats, i es farà una nova pavimentació de l'espai i una millora important en la jardineria. També es construiran noves xarxes de rec, enllumenat i drenatge.

Des d’avui i divendres, i durant unes setmanes, està tallat provisional l’accés entre el pont de la Palanca i la Plaça Finisterre, coincidint amb la fase de les obres que inclouen petits enderrocaments. Per tot plegat, els vianants procedents de La Palanca podran accedir únicament pel carrer del Pont i per travessia del Pont si volen accedir als carrers del barri de Finisterre, i viceversa.

Les obres van a càrrec de l'empresa Ingeniería Constructora Manresana SL. i el projecte i la direcció d'obres van a càrrec d'Enginyeria Vall. Tenen un pressupost de 278.784 euros, dels quals 240.000 són subvencionats a través de la Diputació de Barcelona a través del Pla General d'Inversions 2020-2023. La previsió és que les obres finalitzin durant aquesta primavera.

Darrera actualització: 20.01.2023 | 08:52