Aquest divendres, manifestació de la plataforma "Montbui per una sanitat digna" fins al CAP Igualada Urbà

Divendres, 27 de gener de 2023

Aquest divendres a partir de dos quarts de sis de la tarda començarà una manifestació organitzada per la plataforma ciutadana “Montbui per una sanitat digna”, que començarà des del Bulevard montbuienc (a l’alçada aproximada de l’Ajuntament-Vinícola) i que finalitzarà al CAP Igualada Urbà (davant l’Estació de trens d’Igualada).

La marxa vol reivindicar la necessitat de recuperar els serveis d’atenció primària a Montbui, tals com pediatria, urgències en caps de setmana i festius, traumatologia i ginecologia. En resum, l’objectiu de la Plataforma seria recuperar aquells serveis que es donaven en el CAP Montbui abans de la pandèmia de covid-19.

Cal recordar que el dimecres 30 de novembre a la tarda prop de 400 persones es van manifestar als exteriors del Centre d'Atenció Primària (CAP) montbuienc per reivindicar la recuperació d’aquests serveis. En aquella ocasió, des de la Plataforma es va fer el lliurament d'una carta a les autoritats de salut on es tornava a reivindicar la recuperació dels serveis esmentats. En aquell escrit, els veïns i veïnes de la plataforma “Montbui per una sanitat digna” exposaven que "cal destinar més recursos en salut pública a un municipi amb ràtios sòcioeconòmiques de major necessitat com és Montbui". També exigien a les autoritats sanitàries "el retorn del servei de Pediatria al CAP Montbui. És incomprensible haver de seguir anant a Vilanova i tampoc entenem de cap manera que vulguin recentralitzar aquests serveis a Igualada. Volem que el servei de pediatria estigui al nostre ambulatori, com l'havíem tingut". A l'escrit també es reivindicava "l'obertura del CAP Montbui els caps de setmana i també els festius, amb l'equip mèdic que sigui necessari, i que torni a haver-hi serveis de ginecologia i traumatologia". Es preveu un important seguiment d’aquesta manifestació ciutadana.

Darrera actualització: 27.01.2023 | 08:21