Dilluns es va constituir l’Associació del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, amb l’ajuntament montbuienc com a membre fundador

Dijous, 25 de maig de 2023 a les 13:27

Dilluns passat es va celebrar a l’Obrador de Jorba l’acte oficial de constitució de l’Associació del Parc Agrari de la Conca d’Òdena amb la participació dels municipis que integren el projecte i el Consell Comarcal de l'Anoia. L’Alcalde Jesús Miguel Juárez hi va assistir en representació montbuienca, com a membre fundador d’aquesta associació (en el darrer ple municipal celebrat va aprovar aquesta adhesió del consistori montbuienc).

La primera junta va quedar constituïda amb la presidència per part de l’Ajuntament de Jorba, la vicepresidència per part del Consell Comarcal de l’Anoia, la tresoreria per part de l’Ajuntament de Copons i la secretaria l’ostentarà l’Ajuntament d’Òdena. La junta es renovarà passats 4 anys.

El projecte del Parc Agrari de la Conca d’Òdena neix amb la voluntat de ser una eina de dinamització territorial que permeti incidir positivament sobre les activitats que es desenvolupin en sòls agrícoles i forestals, juntament amb totes aquelles que se’n derivin o hi estiguin relacionades d’una o altra forma (agroindústria transformadora, gastronomia, turisme, oci, cadenes de valor dels productes agroalimentaris i comercialització, esport, o aprovisionament de serveis ecosistèmics, entre d’altres).

L’objectiu general del Parc Agrari de la Conca d’Òdena és afavorir el desenvolupament d’un model agroalimentari  basat en la qualitat i la proximitat, que sigui resilient al canvi climàtic i poc depenent del mercat global, que fomenti la transformació de les primeres matèries mitjançant el desenvolupament de l’agroindústria, que permeti la gestió sostenible del mosaic agroforestal i proveeixi de serveis ecosistèmics, que fomenti el desenvolupament d’activitats econòmiques dinamitzadores associades a l’activitat agrícola i al territori, que faci accessible per a tota la població una alimentació equilibrada i de qualitat basada en productes locals, i que esdevingui motor econòmic mitjançant la generació d’ocupació de qualitat entorn el sector agroalimentari i les activitats associades.

El Parc Agrari està integrat per 15 municipis, que en conjunt representen una superfície de 372,18 km2 i una població de més de 80.000 habitants. Els municipis que s’inclouen són: Argençola, Capellades, Carme, Castellolí, Copons, Jorba, Igualada, La Pobla de Claramunt, La Torre de Claramunt, Òdena, Orpí, Rubió, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí. També formen part les associacions: Associació de Productors de la Conca d’Òdena, Associació de Restauració i Comerç de la Conca d’Òdena i Associació d’Agents de Promoció turística del Parc Agrari de la Conca d’Òdena.

Darrera actualització: 25.05.2023 | 13:29