Sheila Avilés, Nahia Berecoechea i Biel Lope, millors esportistes de Montbui

Dijous, 11 de novembre de 2021 a les 09:15

Dissabte passat va tenir lloc a la Sala Auditori Mont-Àgora la sisena edició de la Gala de l’Esport, celebrada amb aforament pràcticament complet (quasi 400 persones) i on es va reconèixer a Biel Lope com a millor esportista local en categoria escolar, a Nahia Berecoechea com a millor esportista de les entitats del municipi, i a Sheila Avilés com a millor esportista d’entitat forana.

L’activitat va ser presentada pel monologuista Edu Mutante, que va donar-li un caire divertit al certamen sense perdre en cap moment el vessant institucional i protocol·lari. El públic va estar en tot moment amb mascareta, respectant les mesures sanitàries i de seguretat per la pandèmia de la Covid-19.

Després que la Gala del 2019 va estar marcada per la manca d’actuacions, en la d’enguany van ser les joves gimnastes del Club Esportiu Montbui les encarregades de realitzar tres coreografies i exhibicions de gimnàstica rítmica. També es van poder veure tres vídeos, on es va posar en relleu els valors de l’esport com a element generador de salut i de convivència.

La Gala va començar amb la presentació per part del regidor d’Esports i Joventut de l’Ajuntament montbuienc, Joel Serrano, qui va recordar la importància de la pràctica esportiva al municipi, la qual es realitza “de forma constant”. El regidor va donar les gràcies “a totes les persones que treballen pel bé de l’esport al municipi, tant a les persones de les AMPA i AFA en la fase inicial de la pràctica esportiva, com també als esportistes i a les persones de les entitats de Montbui, així com als esportistes montbuiencs que competeixen fora del municipi i que són ambaixadors de Montbui”.

Seguidament, Coral Vázquez, regidora d’Acció Social, Igualtat, Educació, Solidaritat i Salut Pública de l’Ajuntament montbuienc va lliurar els guardons als finalistes escolars, que van ser Emilia Aguilera i Irene de la Rosa (AMPA Antoni Gaudí), Biel Lope i Álex Vitoria (AMPA García Lorca) i Alèxia Gazzineo i Quim Llorens (AMPA Montbou).

Després, el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Ocupació i Seguretat Ciutadana, Jordi Bòria, va fer el lliurament dels premis als finalistes d’entitat forana, que van ser la runner Sheila Avilés de l’Adidas Terrex (no va poder assistir i va recollir el seu pare, Sebas Avilés, el guardó), el veterà atleta i entrenador José María Lagunas (Club Atlètic Igualada), la jugadora d’hoquei de l’Igualada Femení HCP Judit Llobet, el jugador juvenil de l’EF Tàrrega Izan Ruiz, la jugadora aleví del FC Barcelona Lucía Grau, la jugadora del Club Handbol Igualada Duna Marchante, els jugadors d’esquaix Nacho i Montse Fajardo, els jugadors de petanca Fàtima-Igualada Raúl Sánchez, Adrián Hernández i Pablo Ordóñez, i també la jove atleta del Club Atlètic Igualada Elsa Alias. 

La regidora de Cultura, Festes i Gent Gran de l’Ajuntament montbuienc, Sara Bergantiño, va ser l’encarregada de lliurar els trofeus als finalistes d’entitats, que van ser: Álex Ortíz i Arnau Dachs (Club Futbol Sala Montbui), David Haro i Ian Copoví (UD San Mauro), Nahia Berecoechea (Club Tennis Montbui), Núria Olmo i Joana Terés (Club Handbol Montbui), Josep Pons (Club Escacs Montbui), José Ortego (Club Tennis Taula Montbui), Júlia Rubio i Irene Elvira (Club Esportiu Montbui), Biel Llobet i Víctor Tamargo (Hoquei Club Montbui), Alfonso Jorge i Ismael Garrancho (Club Petanca Montbui) i Marc Martos (Moto Club Montbui).

A continuació es van lliurar les mencions especials, a càrrec de la regidora d’Hisenda i Recursos Humans, Jésica Arroyo, i del regidor de Serveis Municipals, Medi Ambient, Urbanisme i Habitatge, Adrià Castelltort.

Es van lliurar mencions per ascensos a l’equip benjamí de l’AMPA García Lorca, campió de poliesportiu, i al Club de Futbol Montbui, campió del grup setè de Quarta Catalana. Menció a l’equip cadet femení del Club Handbol Montbui per guanyar la Fase Única Grup C del campionat de Primera Catalana. També es va reconèixer a l’equip cadet masculí del Club Tennis Montbui, campió de la Lliga Catalana, i a l’equip cadet femení del mateix CT Montbui, subcampió de la Lliga de Terrassa. Així mateix, es va homenatjar l’equip cadet A del Futbol Sala Montbui, primer classificat del grup vuitè de Tercera Catalana i a l’equip aleví del FS Montbui, campió de lliga de Segona Catalana. Addicionalment es va lliurar una menció al mèrit esportiu a Ivet Camus per la seva gran trajectòria i resultats en el món del running.

A més a més, es va lliurar una menció al foment de l’esport femení al municipi a l’Associació Bàsquet Mares Montbou, i una menció especial per a la Junta Local de l’Associació Contra el Càncer de Montbui en reconeixement de l’activitat solidària Cursa i Caminada Contra el Càncer. També es va lliurar una menció al Club Escacs Montbui per haver organitzat la millor activitat de nova creació, el Campionat d’Escacs de Festa Major. Es va homenatjar també a l’Obert Internacional de Tennis Femení Arcadi Manchón com a millor activitat esportiva de caràcter internacional. Menció especial al Moto Club Montbui per la promoció de l’esport de base. 

Així mateix, es va reconèixer la tasca del Club Aeromodelisme Anoia per la promoció de les noves modalitats esportives en el municipi, i també al Club d’Esports Les Moreres en reconeixement de la millor activitat social i de promoció de l’esport.

L’àrbitre de futbol sala Bernat Simón va rebre una menció especial al millor àrbitre d’èlit. El Club Petanca Montbui es va endur una menció a l’organització de la millor activitat en l’àmbit del lleure. També es va lliurar una menció a Luis Luque Rodríguez en reconeixement de la seva trajectòria en el món de l’agility; al Club Tennis Taula Montbui per la seva trajectòria com a club; a l’Hoquei Club Montbui per la gran tasca de l’Escola de Patinatge; a Esports Garcia Garcia com a millor patrocinador; al tècnic del Futbol Sala Montbui Carlos Pasadas com a millor entrenador de base; a Jesús Milán (Sant Maure) com a millor entrenador amateur i al tècnic de tennis Alejo Mancisidor com a millor entrenador d'elit.

Durant aquest lliurament es va reconèixer amb una menció la gestió realitzada per Isabel Guerrero González com a regidora d’Esports entre 2019 i 2021 i també es va valorar la tasca de promoció de la gimnàstica rítmica del Club Esportiu Montbui. També es va reconèixer la trajectòria de Xavier Fitó com a tècnic i directiu del Futbol Sala Montbui i es va homenatjar Runners Montbui per la promoció del running en el municipi.

El veredicte amb els guanyadors absoluts de la Gala va arribar de la mà del jove pilot de trial del Moto Club Montbui Lluc Gómez Cortada, i es va proclamar a Biel Lope, Nahia Bereoechea i a Sheila Avilés com a millors esportistes absoluts del municipi, fent així un reconeixement que no es va poder fer durant l’any 2020 per la pandèmia.

Va tancar l’acte l’alcalde, Jesús Miguel Juárez, amb un discurs molt pedagògic i “de reforç dels valors de l’esport com a element integrador i cohesionador de la nostra societat”. El batlle montbuienc va felicitar a totes les persones que van fer possible la Gala, als premiats i premiades, i va agrair “l’esforç i implicació de les persones que treballen pel bé de l’esport en el municipi a tots els nivells, però especialment en els àmbits de gestió de les entitats, dedicant-hi moltes hores del seu temps, esforç i dedicació”.

Darrera actualització: 11.11.2021 | 12:22

Imatges

Finalistes entitats Finalistes escolars Finalistes forans