Acapte de sang el 3 de desembre a Mont-Àgora

Dijous, 25 de novembre de 2021 a les 13:15

El pròxim divendres 3 de desembre, entre les cinc de la tarda i les nou del vespre, s’organitzarà al vestíbul de Mont-Àgora un acapte de sang a càrrec del Banc de Sang i Teixits.

Seguint els protocols sanitaris, per poder donar sang caldrà demanar cita a www.donarsang.gencat.cat.

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, a través de la regidoria d’Acció Social, Igualtat, Educació, Solidaritat i Salut Pública, dona suport a diferents campanyes i acaptes de sang que es realitzen durant l’any al municipi. També hi col·labora l'Associació de Donants de Sang de l'Anoia (ADSA).

Qui pot ser donant?
Pot ser donant qualsevol persona entre 18 i 70 anys, que pesi més de 50 quilos i que es trobi bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Tant per a la seguretat del donant com per a la del receptor, abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió del donant i el nivell d'hemoglobina.

Si s’ha patit la Covid-19 o s’ha estat en contacte amb algú que l’hagi patit, cal esperar un mes per poder donar.

Es recorda que es pot ser donant encara que en el moment de donar sang no s’estigui en dejú, encara que la persona tingui el colesterol elevat i encara que es prengui algun dels medicaments més freqüents.

Darrera actualització: 25.11.2021 | 13:00