Realitzada una reunió amb els veïns i veïnes de Vistalegre per explicar la reforma de la plaça de la Unió

Dimecres, 6 d'octubre de 2021 a les 17:15

El dimecres 29 de setembre va tenir lloc a la plaça de la Unió de Vistalegre una reunió explicativa amb els veïns i veïnes de la zona per informar de l’inici imminent de les obres de la Plaça, així com per explicar el projecte de reforma d’aquest espai ubicat en un dels extrems del nucli urbà.

L’alcalde Jesús Miguel Juárez i els regidors del govern Coral Vázquez, Adrià Castelltort i Jordi Bòria van ser presents en aquesta trobada, conjuntament amb l’arquitecte municipal Àngel Balaguer i amb el director d’obra, Joan Batlle.

Els representants de l’ajuntament va explicar el projecte, on es poden diferenciar tres espais. Una primera zona de terrassa superior, la qual es destinarà a una pista de futbol. Aquesta zona està projectada amb paviment de sauló i quedarà separada respecte al carrer Jaén mitjançant un talús i una grada doble de pedra natural, fent d’element de contenció de terres. A la part superior del talús hi haurà una jardinera acompanyant la vorera superior amb arbustiva baixa i arbrat d’alineació nou. Aquest arbrat dona ombra a la zona de grades.

Tot seguit es troba una zona de terrassa inferior, espai en el qual se situen els nous jocs infantils dins d’un sorral, tot respectant la retícula de moreres i plàtans existents. Aquesta zona també es contempla com a mirador del riu Anoia i la zona fluvial.

I, per últim, la zona de connexió amb el Parc Fluvial de l’Anoia. Sense modificar la topografia existent s’adequarà aquest camí, que dona accés a la plaça per les dues terrasses. Com que té un pendent variable i considerable, l’encontre amb la plaça serà mitjançant una cuneta verda contínua. En el punt més baix aquesta cuneta tindrà uns dics de contenció per controlar la caiguda d’aigua. Està projectat amb una nova pavimentació de formigó a l’àcid d’ample m² constant. La resta de camí es pavimenta amb una mescla de tot-u i sauló per evitar reguerons irregulars.

Les obres de remodelació, actualment en fase de licitació, suposen una inversió de 225.000 euros i inclouen disposar d’un espai lúdic remodelat per al gaudi de la ciutadania.

El projecte s’ha realitzat tenint en compte les aportacions realitzades pels veïns i veïnes del barri, canalitzats a través d’un procés participatiu realitzat amb el suport de l’Associació de Veïns Vistalegre.

Per finalitzar la reunió, els veïns i veïnes van poder conèixer també una proposta per modificar els estacionaments quinzenals de la zona i també van preguntar sobre diferents qüestions de l’actualitat municipal.

Darrera actualització: 07.10.2021 | 10:04

Imatges

Reunió amb els veïns/-es de Vistalegre