Primera reunió per començar a elaborar el Pla de Salut Pública Municipal de Santa Margarida de Montbui

Divendres, 17 de setembre de 2021 a les 08:00

Dimecres al migdia va tenir lloc a la sala d’Actes de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui la primera reunió de treball del grup motor que ha d’endegar la realització del Pla de Salut Pública Municipal de Santa Margarida de Montbui. Aquesta primera fase d’orientació i diagnòstic es realitzarà d’aquí a finals d’aquest any 2021. Es tracta d’un projecte que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La primera reunió ha comptat amb la direcció dels tècnics del Consorci de Salut i Social de Catalunya i hi han participat l’Alcalde Jesús Miguel Juárez i la regidora de Salut montbuienca Coral Vázquez. A nivell tècnic no hi han faltat les màximes responsables de salut pública vinculades municipi, com ara la directora del CAP Beatriz Pérez, entre d’altres.

L’objectiu d’aquest grup de treball és elaborar una diagnosi de l’estat de salut al municipi, a través de la participació de la ciutadania, entitats, i els diferents públics implicats en aquest tema al municipi.

Montbui vol disposar d’un document que identifiqui els reptes i actius del municipi en l’àmbit de la salut per, en una fase posterior, disposar d’un Pla de Salut Pública que permeti realitzar accions per millorar la salut de la comunitat.

Durant la primera sessió es van donar a conèixer dades importants per establir la situació demogràfica, social i econòmica del municipi. També es va parlar de la necessitat de crear un grup motor per fer possible aquest pla i que contemplés la participació d’importants agents socials del territori.

D’aquí a final d’any es treballarà en aquesta fase d’anàlisi i diagnosi per tal de disposar d’informació clau sobre l’estat de salut i els determinats de la salut del municipi i la seva ciutadania, entre d’altres tasques.

Darrera actualització: 17.09.2021 | 10:39