Montbui té a punt una Setmana de la Gent Gran adaptada a la situació sanitària actual

Divendres, 24 de setembre de 2021 a les 00:00

Montbui té a punt la Setmana de la Gent Gran, que es durà a terme del 27 de setembre al 3 d’octubre i que enguany ha d’adaptar les activitats a l’evolució de la pandèmia de covid-19. Des de l’Ajuntament s’ha treballat per fer compatible la realització d’activitats amb els protocols i restriccions vigents i que estableix el Procicat. Enguany es recupera aquest certamen, després que durant l’any 2020 no fos possible la seva realització per les prohibicions existents derivades de la situació sanitària.

Val a dir que el tradicional Dinar de la Gent Gran enguany no es durà a terme i, en el seu lloc, es farà com a cloenda el diumenge 3 d’octubre una Gala d’Homenatge a la Gent Gran, a Mont-Àgora.

Els actes començaran el dilluns 27 de setembre amb una activitat de Gimnàstica per a la Gent Gran, la qual es durà a terme a partir de dos quarts de 10 del matí a l’Estadi Municipal de Futbol. Hi haurà esmorzar saludable individual per a cada participant. L’activitat estarà limitada a 40 participants. En cas de pluja, es traslladarà al pavelló Mont-aQua. Organitza la sessió de gimnàstica el Servei d’Esports de l’Ajuntament montbuienc.

El dimarts 28 de setembre a partir de les 4 de la tarda tindrà lloc un cine-fòrum, amb la projecció de la pel·lícula “El gran showman”. Entrada gratuïta, limitada a 70 persones per aforament de la Sala Petita Mont-Àgora. En acabar es farà un breu col·loqui amb l’expert cinematogràfic Ricard Fusté.

També el dimarts, però a partir de les sis de la tarda, es procedirà a la inauguració de l’exposició de litografies de Manel Perera “Mites del cinema clàssic”. L’activitat es durà a terme al vestíbul de Mont-Àgora.

El dimecres 29 a partir de les 11 del matí la sala petita Mont-Àgora acollirà una xerrada sobre seguretat, a càrrec del Cos de Mossos d’Esquadra. Hi haurà esmorzar saludable individidual pels/les participants. L’activitat estarà limitada a 40 persones.

També el mateix dimecres, però a dos quarts de 4 de la tarda, s’organitzarà un Taller de Jardineria per a la Gent Gran. L’activitat es durà a terme al Viver del Rec, i es busca que els i les participants puguin aprendre a utilitzar les principals eines i trucs de jardineria. La proposta anirà a càrrec de Viver del Rec. El punt de trobada serà a dos quarts de quatre de la tarda (davant l’Ajuntament). L’activitat es farà entre les quatre i les cinc, i estarà limitada a 25 persones. Les inscripcions per prendre part en aquesta activitat s’han de formalitzar a l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, de 9 a 12 hores (dilluns 27, dimarts 28 i dimecres 29, de 9 a 12 hores).

El dijous 30 de setembre s’organitzarà el Playback de la Gent Gran a la Sala Auditori de Mont-Àgora. Anirà a càrrec del gup “Bella amistat”, del Casal de la Gent Gran d’Igualada. L’activitat començarà a les sis de la tarda. Activitat limitada a 296 persones.

El divendres 1 d’octubre s’organitzarà un Bingo de la Gent Gran al CCC La Vinícola. Activitat popular que es realitzarà seguint els protocols sanitaris. Hi haurà premis-vals de compra en comerços de la Unió d’Establiments de Montbui (UEM). El bingo popular es realitzarà entre les cinc i les set de la tarda. Activitat limitada a les 50 primeres persones, per limitació d’aforament.

El dimarts 2 d’octubre es durà a terme una Visita Guiada a La Tossa de Montbui. Amb sortida en autobus des del Nucli Urbà, s’organitza un desplaçament per conèixer el patrimoni històric, natural i arquitectònic d’un dels grans tresors de Montbui.

El punt de trobada serà a la rotonda del Bou, des d’on es sortirà en autobus a dos quarts de 10 del matí. La visita a La Tossa es farà entre les 10 i les 12 del migdia. Hi haurà un aperitiu saludable individual pels/les participants. Activitat limitada a 50 persones. Cal inscripció prèvia a l’Ajuntament fins esgotar places (de dilluns a divendres de 9 a 12 hores).  

La darrera activitat de la Setmana de la Gent Gran serà la Gala de la Gent Gran de Montbui, que inclourà un concert musical amb Sheila Grados, diferents projeccions, i el reconeixement “Noces d’Or” a les parelles que van fer 50 anys de casats i/o de convivència durant els anys 2020 i 2021. També hi haurà diferents sorpreses pels assistents. Activitat limitada a 250 persones.

Les activitats de la Setmana de la Gent Gran de Montbui seran organitzades per la regidoria de Cultura, Festes i Gent Gran de l’Ajuntament montbuienc.

Darrera actualització: 24.09.2021 | 11:20