Montbui posa en marxa un servei de transport elèctric compartit

Dilluns, 4 d'octubre de 2021 a les 10:22

Es tracta de la primera prova pilot de mobilitat intel·ligent realitzada fora de l’àrea metropolitana

El passat 27 de setembre es va posar en funcionament a la Conca d’Òdena una flota de vehicles elèctrics -cotxes, motos i patinets elèctrics- que es poden llogar per hores. Els vehicles incorporen la tecnologia que ha desenvolupat SEAT:CODE i el software de gestió, reserva i funcionament per a compartir transport a través de l’aplicació mòbil MOBICO

Per utilitzar el servei cal que els usuaris es donin d’alta al sistema i aquests podran utilitzar els vehicles segons el seu interès, deixant-los en zones d’aparcament ubicades als set municipis que formen la Conca d’Òdena -Castellolí, Igualada, Jorba, La Pobla de Claramunt, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí-.

Mobico està impulsat per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD), l’Associació de municipis per la Mobilitat i Transport Urbà (AMTU), l’Ajuntament de Castellolí, l’empresa SEAT:CODE i Circuit Parcmotor Castellolí, amb el suport de Servisimó.

La flota de vehicles es distribuirà segons el nombre d’habitants a cada municipi, la presència d’un polígon industrial que generi desplaçaments per la seva capacitat de generar llocs de treball o les distàncies i vies d’interconnexió entre els set municipis de la Conca d’Òdena.

L’objectiu principal de MOBICO és connectar els municipis de la Conca d’Òdena facilitant els desplaçaments de la població i, així, reduir la contaminació i l’ús del vehicle privat. A més, s’alliberaran places d’aparcament que en un futur poden servir per a dotar-les de zones verdes o d’altres espais d’interès per a cada municipi.

La posició estratègica de la Conca d’Òdena, situada a la Catalunya interior, ben connectada amb tot el país i amb realitats molt diferents entre municipis, ha fet que sigui una bona zona per a executar aquesta primera prova pilot. La Conca té una activitat aproximada de 200.000 desplaçaments diaris generalment en vehicle privat a causa de la separació entre municipis.

Darrera actualització: 04.10.2021 | 10:22