L'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui lliurarà més de 200 beques educatives

Divendres, 24 de setembre de 2021 a les 10:00

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui lliurarà durant els propers dies un total de 154 beques d’escolarització que beneficiaran a 66 famílies diferents en el marc de la darrera convocatòria municipal d’ajuts a l’escolarització. Aquesta convocatòria ha suposat una aportació municipal de 5.778’13 euros.

Els ajuts subvencionables en aquesta línia eren compra de llibres de text, compra de llicències digitals, quota de reutilització de llibres de text i compra del dispositiu Chromebook, sempre per a aquells alumnes matriculats en els centres públics d’educació primària i secundària del municipi, en l’etapa escolar obligatòria. També es podia optar als ajuts en la quota de material escolar (i llibres si fos el cas) pels alumnes d’educació infantil per al curs escolar.

 

58 beques a estudiants entre universitaris/àries i Cicles Formatius

D’altra banda, ja es coneix també el resultat de la Convocatòria d’Ajuts Municipals per a Estudiants Universitaris i per a Alumnes de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior que van cursar els seus estudis a més de 30 quilòmetres de distància del municipi durant el curs 2020-2021. En total es lliuraran 58 beques, 52 per a estudiants universitaris/àries i 6 per a estudiants de cicles formatius.

Aquests ajuts municipals tenen com a objectiu estimular els estudis superiors entre els veïns i veïnes de Montbui, especialment entre els més joves. L’objectiu de la línia d’ajuts ha estat contribuir a millorar l’educació dels estudiants del municipi, per fer front a les despeses que comporta continuar aquests estudis fora del municipi.

Cal destacar que els ajuts econòmics individuals varien en funció de la puntuació i dels barems establerts a la convocatòria.

La quantitat global destinada a aquesta convocatòria ha estat de 30.000 euros. Els ajuts oscil·len entre els 240 i els 650 euros per estudiant en funció del grau de compliment de les bases.

Cal recordar que per accedir a aquests ajuts calia tenir menys de 26 anys en el moment de fer la sol·licitud o superar aquesta edat sempre i quan s’acredités estar en situació d’atur. També calia estar empadronat/da a Montbui de forma ininterrompuda amb una antelació mínima de dos anys; calia estar matriculat i haver justificat el pagament de la matrícula i/o la seva exempció per al curs corresponent a l’any de la convocatòria, entre d’altres.

Darrera actualització: 24.09.2021 | 12:13