Ha començat el curs 2021-2022 als centres educatius montbuiencs sense incidències

Divendres, 17 de setembre de 2021 a les 00:00

Dilluns passat van començar les classes corresponents al curs 2021-2022 a les escoles García Lorca, Antoni Gaudí i Montbou i també a l’Institut Montbui. Aquests centres s’afegeixen així a les llars d’infants municipals, que es troben en funcionament des de començaments d’aquest mes de setembre.

A les escoles montbuienques han començat aquest curs 347 alumnes a l’escola Antoni Gaudí, 389 a l’escola Garcia Lorca i 102 a l’escola Montbou.

El retorn a les escoles i institut dels infants i els joves ha començat a desenvolupar-se amb total normalitat, sense incidències, i amb les mesures preventives anticovid corresponents.

Val a dir que els centres educatius mantenen per a aquest nou curs la majoria de les mesures preventives anticovid. Com a novetat, aquest curs els grups bombolla es podran barrejar al pati amb mascareta i no caldrà fer la quarantena a ESO, FP i Batxillerat, si l’alumne està vacunat amb la pauta completa, encara que sigui contacte estret d’un positiu i podrà assistir a classe de manera presencial. La resta, hauran de fer el confinament a casa i seguir les classes a distància.

Paral·lelament, continuen les mesures com l’ús de la mascareta obligatòria a partir de primer de Primària (a partir de 6 anys), l’entrada i la sortida esglaonada per evitar aglomeracions per diferents accessos, el rentat de mans amb sabó o gel hidroalcohòlic i la ventilació de les aules. En canvi, els controls de temperatura no són obligatoris.

També es manté l’organització de grups bombolla a totes les etapes educatives.

L’Ajuntament montbuienc ha estat en contacte permanent amb tots els centres educatius per garantir aquesta tornada segura a les aules i conèixer si els centres tenien alguna necessitat. Des de la regidoria d'Educació, a través de la regidora Coral Vázquez, s’ha volgut fer un agraiment a les direccions, professorat i personal subaltern, que han preparat de valent aquest retorn a les aules. I també s’ha fet un agraiment a les famílies, per la seva confiança, en aquestes circumstàncies excepcionals. Des de les autoritats municipa es fa una crida a les famílies perquè vacunin els seus fills majors de 12 anys per aconseguir assolir el bon desenvolupament del curs i la màxima presencialitat possible de l’alumnat a l’aula ja que “és un acte de responsabilitat i solidari. El nostre objectiu és treballar per mantenir les escoles obertes i segures” explica la regidora montbuienca.

Darrera actualització: 17.09.2021 | 09:29