El consum d'aigua, restringit en 14 poblacions de l'Anoia per alerta de sequera

Divendres, 8 d'octubre de 2021 a les 08:45

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha declarat l’alerta per sequera a 14 municipis de l’Anoia i un de l’Alt Penedès que s’abasteixen de l’aqüífer de Carme-Capellades. L’aqüífer es troba per sota dels 323 metres sobre el nivell del mar i, d’acord amb el Pla de Sequera, s’ha declarat l’estat d’alerta amb l’objectiu de fixar mesures per reduir l’ús de l’aigua. Les limitacions contemplen, entre d’altres, la reducció en el reg de jardins i zones verdes, la prohibició d’omplir fonts ornamentals, i la neteja de carrers. També es fixa una limitació del consum global d’aigua per abastament a un màxim de 250 litres per habitant i dia, així com restriccions per a usos agrícoles, ramaders, industrials i lúdics.

En total els municipis afectats per aquesta mesura són Vilanova del Camí, Vallbona d’Anoia, la Torre de Claramunt, Santa Maria de Miralles, Santa Margarida de Montbui, la Pobla de Claramunt, Orpí, Òdena, la Llacuna, Jorba, Igualada, Carme, Capellades, Cabrera d’Anoia i Mediona (Alt Penedès).

Segons informa l’ACA a través d’un comunicat, a causa de la manca de pluges dels darreres mesos, l’aqüífer fa unes setmanes que està per sota dels 323 metres sobre el nivell del mar -concretament està a prop dels 322 metres-. Tot i que no és la cota més baixa a la qual ha arribat -el 2017 va estar a un nivell de 317 metres-, l’ACA ha declarat l’estat d’alerta, tal com determina el Pla de Sequera. La sortida de l’estat d’alerta es produirà quan l’aqüífer se situï al voltant dels 330 metres.

Darrera actualització: 08.10.2021 | 12:09