Brillant colofó a la setmana de la gent gran

Dimecres, 6 d'octubre de 2021 a les 13:40

Diumenge passat va finalitzar la Setmana de la Gent Gran amb la celebració, per primer cop, de la Gala de la Gent Gran de Montbui. L’activitat es va dur a terme a la Sala Auditori Mont-Àgora, amb aforament limitat per les restriccions derivades de la crisi sanitària de la covid-19.

Durant la Gala es va retre homenatge a les parelles que celebraven l’homenatge “Noces d’Or” corresponent als anys 2021 i també 2020 (que no es va poder celebrar per la pandèmia). Les set parelles homenatjades van ser les formades per Aniano Borrega i Magda Saumell, Santi Solé i Paquita Claramunt, Francisco Monroig i Gloria Ballesteros, Manuel Pérez i Manuela Zambrano, Pedro Gilberte i Luisa Méndez, Emeterio Niso i Concepción Miras i la formada per Alfredo Vázquez i Mari Cruz Hontoria. L’alcalde, Jesús Miguel Juárez, i la regidora de Gent Gran, Sara Bergantiño, van ser els encarregats de fer el lliurament d’aquests reconeixements.

L’acte va incloure diferents interpretacions musicals a càrrec de Sheila Grados, primer acompanyada al piano per Biel Jorba i en el violí per Pol Berlinches i, a la fase final de l’acte, en una sessió de boleros molt emotiva, cantats al ritme de la guitarra de Javier Gavara.

Precisament un dels moments més emotius va ser la lectura per part de Sheila Grados del relat guanyador del Concurs de Contes “Castell de La Tossa”, “Abro los ojos”, realitzat per la montbuienca Sandra Villar, d’una temàtica molt actual: les residències en temps de Covid-19.

També es va retre homenatge a les persones que van dirigir el Casal de la Gent durant les darreres dues dècades: Joan Compte, Pilar Anglès, Joan Luque i María Granados. L’alcalde i la regidora de Gent Gran els van lliurar sengles plaques i uns rams de reconeixement.

Tant l’alcalde com la regidora Sara Bergantiño es van adreçar a la gent gran del municipi, per agrair-los la seva resiliència i la seva capacitat de superar les dificultats en els pitjors moments viscuts per la pandèmia, i també van tenir paraules de record per a les persones que ja no hi són entre nosaltres. També van recordar que “una societat que protegeix a les seves persones grans és una societat més justa i millor”. 

La Gala de la Gent Gran va incloure dos vídeos, un de reconeixement a la gent gran del municipi i un altre de presentació de les parelles homenatjades.

Bona participació a les activitats de la Setmana de la Gent Gran
La Setmana de la Gent Gran, recuperada enguany després de no poder realitzar-se el 2020, va incloure una sessió de gimnàstica, un cine-fòrum amb la projecció de “El gran showman” i la inauguració d’una exposició sobre mites del cinema clàssic de Manuel Perera. També es va dur a terme una xerrada sobre seguretat a càrrec del Cos de Mossos d’Esquadra. Així mateix, dimecres passat es va organitzar un taller de jardineria per a la gent gran.

Una de les activitats més concorregudes va ser la tarda de playback a Mont-Àgora, amb més de 200 persones presents a la sala i unes actuacions molt brillants a càrrec del grup “Il·lusió”.

El divendres 1 d’octubre una cinquantena de persones van participar al Bingo de la Gent Gran i el dissabte es va organitzar una visita guiada a La Tossa de Montbui pels avis i àvies montbuiencs, la qual va anar a càrrec de Daniel González, d’Anoia Patrimoni.

Darrera actualització: 06.10.2021 | 13:57

Imatges

Brillant colofó a la setmana de la gent gran Brillant colofó a la setmana de la gent gran