Aquest dimecres (18 hores): Reunió amb els veïns i veïnes de Vistalegre per explicar el projecte de la nova Plaça de la Unió

Dimarts, 28 de setembre de 2021 a les 00:00

El proper dimecres 29 de setembre a partir de les 6 de la tarda tindrà lloc a la Plaça de la Unió de Vistalegre una reunió explicativa amb els veïns i veïnes de la zona per explicar el projecte de reforma d’aquest espai ubicat en un dels extrems del Nucli Urbà.

En el projecte de reforma de la plaça de la Unió es poden diferenciar tres espais clarament diferenciats. Una primera zona de terrassa superior, la qual quedarà destinada a un ús de pista de futbol. Aquesta zona està projectada amb paviment de sauló i quedarà separada respecte al carrer Jaen mitjançant un talús i una grada doble de pedra natural fent d’element de contenció de terres. A la part superior del talús hi haurà una jardinera acompanyant la vorera superior amb arbustiva baixa i arbrat d’alineació nou. Aquesta arbrat dona ombra a la zona de grades.

Tot seguit es troba una zona de terrassa inferior, espai en el qual es situen els nous jocs infantils dins d’un sorral tot respectant la retícula de moreres i plàtans existents. Aquesta zona també es contempla com a mirador del riu Anoia i la zona fluvial.

I per últim queda la zona de connexió amb el Parc fluvial de l’Anoia. Sense modificar la topografia existent s’adequarà aquest camí ja que dona accés a la plaça per les dues terrasses. Com té una pendent variable i considerable, l’encontre amb la plaça serà mitjançant una cuneta verda continua. En el punt més baix aquesta cuneta tindrà uns dics de contenció per controlar la caiguda d’aigua. Està projectat amb una nova pavimentació de formigó a l’àcid d’ample 2m constant. La resta de camí es pavimenta amb una mescla de tot-ú i sauló per evitar reguerons irregulars.

Les obres de remodelació, actualmente en fase de licitació, suposen una inversió de 225.000 euros i inclouen disposar d’un espai lúdic remodelat per al gaudi de la ciutadania.

El projecte s’ha realitzat tenint en compte les aportacions realitzades pels veïns i veïnes del barri, canalitzats a través d’un procés participatiu realitzat amb el suport de l’Associació de Veïns Vista Alegre.

Darrera actualització: 28.09.2021 | 15:20