Visita del diputat d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona a la nova caldera de biomassa de mont-aQua

Dijous, 11 de març de 2021 a les 00:20

Dijous passat va ser a Montbui el Diputat Delegat de l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar.

L’objectiu de la visita del diputat va ser comprovar el funcionament de la caldera de biomassa de l’Espai de Salut i Esport Mont-aQua, que va entrar en funcionament a finals de l’any passat.

El diputat va ser rebut per les autoritats locals, encapçalades per l’Alcalde Jesús Miguel Juárez. També hi van asssistir el regidor de Serveis Municipals, Medi Ambient, Urbanisme i Habitatge Adrià Castelltort i el també regidor montbuienc, Josep Lechuga. Durant la trobada, les autoritats van mostrar la seva satisfacció per un projecte que referma l’aposta de les administracions locals per fer front al canvi climàtic, apostant per les energies renovables.

Cal recordar que la caldera de biomassa abasteix el complex esportiu municipal, i es calcula que reduirà 152’2 tones anuals d'emissions de CO2. La instal·lació disposa d’una sitja d’estella amb capacitat per a 100 m³ i d’un magatzem per assegurar dues setmanes de funcionament.

Les obres van tenir un cost de 211.941,66€ i es van fer en el marc del projecte “Biomassa pel clima”, finançat pel fons europeu FEDER i la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 11.03.2021 | 11:36