Visita del Conseller d'Educació Josep Bargalló a Montbui

Dimecres, 23 de gener de 2019 a les 00:00

Divendres passat va visitar Montbui el conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló. Per ordre cronològic, el conseller va visitar l’Institut Montbui i a continuació les dues escoles del Nucli Urbà, Antoni Gaudí, i Garcia Lorca. L’objectiu del conseller va ser conèixer de primera mà el dia a dia d’aquests centres educatius, les seves necessitats, i les possibilitats de reforma i millora, en alguns casos. .Durant les diferents visites a centres el van acompañar la directora dels Serveis Territorials d’Educació Dolors Colell, la directora adjunta d’aquests Serveis Territorials Júlia Estaran, així com l’Alcalde montbuienc Teo Romero i el regidor d’Educació i Esports Josep Palacios.

La jornada va començar a les 9 del matí amb l’arribada del conseller Bargalló a l’Institut Montbui, on el va rebre la directora del centre Montserrat Costa i l’equip directiu. A l’Institut Montbui el conseller Bargalló va visitar diferents aules, va poder compartir impressions amb alguns alumnes, i va mantenir una trobada amb els representants del centre, durant la qual va poder conèixer les principals reivindicacions i necessitats del centre d’educació secundària de Montbui.

A continuació, Josep Bargalló es va desplaçar fins a l’escola Antoni Gaudí, on va ser rebut per la directora M. Carmen Roldán i per l’equip directiu. El conseller d’Educació va fer un recorregut per diferents clases del centre, en les quals els alumnes tenien preparades sorpreses i petits homenatges. També els més menuts van anar fent les seves reivindicacions aprofitant la visita del Conseller al centre. Una trobada amb la direcció del centre va finalitzar el recorregut per l’escola Antoni Gaudí.

I, per cloure la matinal, Josep Bargalló va poder conèixer l’espai de les Arts i del Coneixement Mont-Àgora, ubicat de forma annexa a l’escola Garcia Lorca, tercer centre visitat pel conseller durant la seva visita. Allà va ser rebut per la directora Montse Oliva i per l’equip directiu de l’escola, que van explicar-li al conseller que enguany l’escola Garcia Lorca celebra el seu 50è aniversari. Josep Bargalló va poder veure els diferents equipaments del centre, les aules ubicades a Mont-Àgora, els moduls prefabricats, i els dos edificis principals de l’escola. A les diferents clases visitades el Conseller va poder saludar els alumnes, que li van fer nombroses dedicatòries per a l’ocasió. Va finalitzar l’activitat amb una reunió amb l’equip directiu.

L’Alcalde montbuienc Teo Romero va valorar de forma positiva la visita del conseller d’Educació Josep Bargalló a Montbui “tenint en compte que durant aquests darrers anys no ha estat habitual veure a representants del govern català al nostre municipi”. Romero va recordar que “hem aprofitat per transmetre al conseller aquelles necessitats de millora que requereixen els centres educatius públics de Montbui. Nosaltres sempre hem defensat l’educació pública i de qualitat, i pensem que és positiu que continuem treballant per millorar aquests centres, i per recolzar els mestres i professors. La seva tasca és cabdal: són fonamentals en formació dels nostres ciutadans del futur. Una educación pública i de qualitat és básica si volem garantir la igualtat d’oportunitats a la nostra societat”.

Darrera actualització: 23.01.2019 | 16:51

Imatges

Visita a l'escola Antoni Gaudí Visita a l'escola Garcia Lorca