Un positiu entre 658 persones, resultat del cribatge d'antígens ràpids celebrat divendres passat a Mont-Àgora

Dijous, 10 de desembre de 2020 a les 00:00

Divendres passat, entre les 9 i les 13 hores i entre les 15 i les 19 va tenir lloc al vestíbul de Mont-Àgora una jornada de cribatge d’antígens ràpids per detectar casos assimptomàtics de covid-19 entre veïns i veïnes de Montbui. Dels 658 testos d’antígens fets, només es va detectar un cas positiu.

El cribatge massiu es va fer a partir de la tècnica del frotis de nasofaringe. Podien participar en aquests testos d’antígens ràpids les persones majors de 16 anys que no havien passat la covid-19 i que no tenien símptomes de covid-19.

Durant tota la jornada l’assistència de persones va ser constant, mostrant un respecte absolut als protocols de distància social, rentat de mans amb gel hidroalcohòlic i utilització de mascaretes. Un dispositiu de seguretat complementari va garantir la realització de la cua d’accés i seguidament es prenien les dades de les persones participants que passaven a realitzar-se les proves i podien esperar un breu període de temps (entre 15-20 minuts) per conèixer el resultat del test realitzat.

Aquestes proves de detecció ràpida es van realitzar per ajudar a aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones.

Els cribatges intensius de la Regió Sanitària Catalunya Central compten amb la col·laboració dels ajuntaments implicats, l’Institut Català de la Salut, la Fundació Althaia, el Consorci Sanitari de l’Anoia, el Centre Sanitari del Solsonès, l’ EBA Vic Sud i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública. A Montbui hi va col·laborar especialment el personal del Centre d’Atenció Primària (CAP) Montbui.

Cal destacar que a dades d’aquest dimecres Montbui té un índex de rebrot que ha disminuït fins els 63’46 punts. La taxa de creixement de la pandèmia està amb les dades actuals per sota d’1 (0’90).


 

Darrera actualització: 10.12.2020 | 14:53

Imatges

cribatge d'antígens ràpids a Mont-Àgora cribatge d'antígens ràpids a Mont-Àgora cribatge d'antígens ràpids a Mont-Àgora