Recuperats els portàtils sostrets de l'escola Antoni Gaudí, després d'un robatori amb força, i d'una exitosa operació policial amb dos detinguts

Dijous, 10 de desembre de 2020 a les 00:10

Aquest migdia ha tingut lloc a l’escolna Antoni Gaudí l’acte de lliurament del material informàtic recuperat en el decurs d’una operació policial que va conduir a la detenció de dues persones per la seva presumpta participació en un robatori amb força a l’escola montbuienca Antoni Gaudí.

L’acte d’avui ha suposat la devolució formal a l’Escola Antoni Gaudí de la major part del material sostret en el seu moment i que va poder ser recuperat després d’una brillant operació policial conjunta entre la Policia Local de Montbui i el cos de Mossos d’Esquadra. L’acte de devolució ha comptat amb la presència de les autoritats locals encapçalades per l’Alcalde Jesús Miguel Juárez, la directora de l’Escola Antoni Gaudí Mari Carmen Roldán, el Sergent en Cap de la Policia Local de Montbui José Andrés González i el sotinspector en cap de la Unitat de de Seguretat Ciutadana de l’ABP Anoia Joan Tosca.

Una operació policial que ha permès recuperar quasi tot el material sostret

Els fets es remunten al passat 27 de novembre quan, després de forçar una finestra, el lladres van sostreure els ordinadors portàtils i un panell interactiu, entre d’altres objectes, valorats en 12.200 euros.

Arran d’aquests fets es va obrir una investigació, amb la col·laboració de la Policia Local de Santa Margarida de Montbui, que va permetre identificar els presumptes autors.

Els agents van esbrinar que el material robat el podrien amagar en un pis de Santa Margarida de Montbui. Per aquest motiu, el passat 4 de desembre es va muntar un dispositiu policial per tal de verificar aquesta informació.

Cap a les 12 del migdia, agents de paisà van observar com els dos sospitosos sortien d’aquest pis amb una motxilla i marxaven en un vehicle.

Els agents van aturar el vehicle i a l’interior van localitzar part del material sostret a l’escola. Per aquest motiu, es va detenir els dos ocupants per la seva implicació en el robatori.

Finalment, i després de més gestions, els agents van poder recuperar gran part del material sostret, que avui s’ha retornat a l’escola.

Cal remarcar que la detinguda va passar el 5 de desembre a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Igualada. D’altra banda, el detingut menor d’edat va quedar en llibertat, el mateix dia de la seva detenció, després de declarar a la comissaria i amb l’obligatorietat de presentar-se davant de Fiscalia de Menors quan sigui requerit.

Darrera actualització: 10.12.2020 | 14:57